Na radiologickém oddělení slouží pacientům nový skiagraf
Foto: Nemocnice Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - V plném provozu již je na oddělení radiologie a zobrazovacích metod litoměřické nemocnice nový skiagrafický přístroj. Jeho instalaci předcházely stavební úpravy snímkovny, přilehlé ovladovny a pracoviště pro evidenci pacientů.

Tyto práce spočívaly v povrchových úpravách a výmalbách stěn, nových elektroinstalacích, ve výměně oken z ovladovny do přilehlých snímkoven, v instalaci nového stmívacího osvětlení, ve výměně dveří a v položení nových podlahových povrchů v kabinkách pro přípravu pacientů před vyšetřením. Uvedené prostory byly rovněž vybaveny novým nábytkem.

Hodnota veřejné zakázky na dodání nového skiagrafického kompletu, která zahrnovala i dodání pojízdného rentgenu s digitalizací, byla přes 6 miliónů korun. Instalací nového skiagrafického kompletu byla dokončena modernizace radiologického pracoviště Nemocnice Litoměřice, a.s. V plánu je však ještě obnova nové angiografické linky, pro kterou získala nemocnice od přístrojové komise Ministerstva zdravotnictví ČR povolení na konci února letošního roku.

3105skiagraf2

Foto: Nemocnice Litoměřice

Zároveň s modernizací rentgenového pracoviště byl v litoměřické nemocnici nedávno dokončen také projekt modernizace centrálních chodeb. Ten započal již v loňském roce a zahrnoval úpravu podlahových povrchů, položení nových podlahových krytin, výmalbu stěn a instalaci stropních podhledů včetně úsporných LED svítidel.

Projekt, k jehož realizaci si nemocnice přizvala architektku Naďu Richterovou, byl řešen tak, že každá chodba má svoji specifickou barvu, která se promítá nejen do podlahové krytiny, ale i do výmalby stěn. Právě odlišné barevné odstíny usnadňují orientaci pacientů po rozlehlém areálu nemocnice.

3105skiagraf3

Foto: Nemocnice Litoměřice

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru