Městské koupaliště se otevře v červnu. Na co se letos můžete těšit?
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Lovosické koupaliště otevře návštěvníkům brány v červnu. Záležet bude na počasí. Od roku 2016, kdy bylo po povodních opětovně otevřeno, se jeho zázemí a komfort každoročně zlepšuje. Letos to byla oprava bazénových těles.

K opravě město přistoupilo z důvodu poškození povrchů a úniku vody do zakrytého prostoru dvojdráhy v tělese dětského bazénu. Oprava spočívala v provedení revize stávajících železobetonových konstrukcí. Následovalo vyspravení trhlin a spár a takto připravená plocha posloužila jako podklad pro položení nově navržené těžké bazénové folie. Protiskluzovou úpravou bylo opatřeno také schodiště a folie byla položena i na skluzavce. „Provoz veřejného koupaliště je vždy ztrátový, na vstupném se nikdy nevybere tolik peněz, kolik je potřeba na jeho sezónní provoz. S tím počítáme a koupaliště bereme jako službu občanům. Nechceme ale zbytečně utrácet na drahém provozu, proto byla v minulosti vybudována předúpravna vody, díky které můžeme používat vodu z vrtu a ne drahou vodu z vodovodního řadu. Nyní jsme investovali další peníze, aby se zamezilo zbytečným únikům,“ vysvětlil Vladimír Šuma, místostarosta města, s tím, že nově byla propojena také brodítka a sprchy před bazénovými tělesy s předúpravnou vody.

Opravu zajistila společnost TP plus CL s.r.o. a město za ni zaplatilo 714 000 Kč,- včetně DPH.

„Nyní probíhají poslední úpravy a testování kvality vody. Brány by se mohly otevřít již 3. června, záležet ovšem bude na počasí. Počítáme s tím, že bude otevřeno, vždy když teploty přesáhnou alespoň 26 °C. Občany budeme informovat na facebooku města,“ uvedl místostarosta.

Na co se mohou návštěvníci těšit

Jako v minulých sezónách budou na koupališti opět k dispozici plastová polohovatelná lehátka, jejich zapůjčení stojí 50,- korun na celý den a provozovatel jich vlastní celkem 20. Zájemci si mohou objednat také beachvolejbalové hřiště. Pronájem bude stát 100,- Kč na hodinu a lidé si ho mohou zamluvit od 7 do 21 hodin na telefonu 733 713 173. Rozměry celého hřiště jsou 22 x 12 m, samotná hrací plocha na beachvolejbal je 16 x 8 m. Hřiště splňuje parametry pro profesionální hrací plochu. Sloupky na síť jsou odnímatelné, díky čemuž se hřiště dá využít i na jiné sporty, jako je například plážový fotbal nebo házená. „Při zařizování objednávky si domluvíte hodinu a jaký sport chcete hrát a obsluha koupaliště vám pak vydá míč a případně odmontuje sloupky. Platba bude provedena na místě u kasy koupaliště,“ upřesnil Stanislav Hruza, ředitel Technických služeb města Lovosice.

Nově bylo vybudováno pískoviště pro děti o rozměru cca 3,5 x 3,5 metrů. Technické služby také obnovily nátěr stolů na stolní tenis včetně úpravy okolních zpevněných povrchů.

Na koupališti se uskuteční i letos další z řady oblíbených akcí s názvem „Bazén party“. Součástí bude hudební produkce, pohybová cvičení, atrakce pro děti a další lákadla. Bližší informace budou zveřejněny na portálu: mestolovosice.cz, nebo na webu: kclovos.cz.

Provozní doba a ceny

Lovosické koupaliště je v sezóně otevřeno denně od 9 do 19 hodin. V případě nepříznivého počasí se ovšem může stát, že tomu tak nebude. Další možností je, že se otevírací doba posune. Za hezkého počasí může být prodloužena až do 20 hodin. Informace o aktuálním stavu bude město zveřejňovat na facebooku: Lovosice – profil města. Nicméně ne vždy je aktualizaci možné provést, například o víkendu a ve svátek. V případě, že meteorologové předpovědí bouřky nebo nízké teploty, je pravděpodobné, že se koupaliště neotevře.

Vstupné pro dospělou osobu činí 50,- Kč, děti a senioři mají vstupné o polovinu levnější, tedy 25,- Kč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru