Krabčická ulice je po rekonstrukci. Obyvatelé jsou s výsledkem spokojeni
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Ve čtvrtek město oficiálně převzalo výsledek rekonstrukce Krabčické ulice na Bezděkově. S finální podobou uličního prostoru, realizovaného v koordinaci s pracemi na vodovodu, kanalizaci a plynovodu, jsou tamější obyvatelé spokojeni.

Město Roudnice nad Labem se dlou­hodobě snaží v dostatečném předstihu jednat s firmami o jejich výkopových plánech. Cílem je koordinace akcí tak, aby nekolidovaly jak mezi sebou, tak se zamýšlenými městskými investicemi, zejména do povrchů vozovek.

Příkladem takové ideální koordinace měla být ulice Krabčická na Bezděkově, kde se podařilo do jedné návazné akce spojit rekonstrukci vodovodu, kanalizace a plynovodu, s následnou obnovou povr­chů chodníků, vozovky a osvětlení. Práce se však oproti plánu zpozdily a město muselo svou část, konkrétně finální as­faltové povrchy, dokončit až letos. Právě dnes, za účasti místostarosty Mgr. Jiřího Řezníčka, došlo k převzetí dlouho očekávaného výsledku této komplexní rekonstrukce.

„Jsem rád, že se podařilo Krabčickou ulici v prodlouženém termínu dokončit. Firma Strabag odvedla kvalitní práci, na kterou nám kladné ohlasy místních přicházely již v jejím průběhu,“ řekl místostarosta Řezníček.

3105bezdekov2

Zdroj: www.roudnicenl.cz

„Vloni, touto dobou, jsme nikdo netušili, co nás v následujících dlouhých měsících čeká. Byly to časy náročné, jak pro obyvatele ulice, tak pro pracovníky příslušných firem. Ráda bych však nyní poděkovala za finální podobu Krabčické ulice, která se právě v tyto dny ukázala v celé kráse,“ komentovala dění kolem rekonstrukčních prací bezprostředně po jejich dokončení místní obyvatelka.

Místní děkovali zaměstnancům některých firem i roudnického úřadu, díky kterým byla prodloužená rekonstrukce zdárně dokončena. „Chceme poděkovat zaměstnancům firmy Kokoška, kteří byli velmi vstřícní a snažili se nám v rámci možností pomáhat, dále pracovníkům firmy Rekomont, v čele se stavbyvedoucím panem Janem Kánětem, jejichž práce a zabezpečení staveniště bylo na vysoké úrovni. Velké poděkování patří i firmě Strabag a panu stavbyvedoucímu Janu Ekrtovi. Jeho vstřícnost a ochota byla nevídaná.“ Stejně tak byl oceňován i vstřícný přístup odboru místního hospodářství. „Vzali v potaz naše připomínky a požadavky a upravili projekt ulice do této dnešní podoby, kde se snoubí hezký vzhled a účelnost.“

3105bezdekov3

Zdroj: www.roudnicenl.cz

„Už jen samotná domluva se zadavateli prací byla pro nás v tomto případě výzvou. Odměnou nám však měla být jedna kom­plexní rekonstrukční akce, díky které by se ulice Krabčická v příštích letech vyhnula dalším výkopům. Bohužel jsme narazili na problém s nedodržením termínů ze strany zhotovitelské firmy Eurovia a ten zapříčinil opoždění všech následných prací,“ řekl starosta Ing. František Padělek.

Dočasný povrch v horní části ulice, který Eurovia musela na vlastní náklady před zimou alespoň provizorně dokončit, je však již nahrazen finálním. V současné chvíli firma Strabag pouze ladí poslední detaily, především vodorovné značení, které nebylo možné aplikovat za nepříznivého počasí. Stavebně je však ulice dokončena a především již plně průjezdná pro osobní dopravu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru