Tento čtyřnohý chlupáč znovu zazářil: Anso dokázal vyčenichat řidiče po nehodě
Služební pes Anso. Foto: Policie ČR
Litoměřice

Litoměřicko - Na konci měsíce května policisté v časných ranních hodinách přijali na linku 158 oznámení o havárii motorového vozidla na Úštěcku.

Po příjezdu na místo policisté zjistili, že havarované vozidlo se pravděpodobně při projíždění zatáčky dostalo do smyku, následkem čehož se převrátilo přes střechu, dále se přetočilo na bok a zůstalo šikmo přes vozovku a nikdo zde není. Ani při prohlídce nebližšího okolí policisté nikoho nenalezli. Stopy v okolí vozidla však ukazovaly na pohyb osoby, která se ve vozidle před nehodou nacházela.

"Policisté ihned zahájili intenzivní pátrání. Na místo byl neprodleně povolán policejní psovod se svým čtyřnohým pomocníkem. Služební pes Anso vyhledal pachovou stopu směrem přes pole, překonal potok a dále pokračoval proti jeho proudu vzrostlou vojtěškou. Téměř po jednom kilometru se mu podařilo nalézt ležícího muže. Tento byl při vědomí, bez zjevných zranění, byl však otřesen a dezorientován. Policisté následně předali nalezeného řidiče do rukou lékařů. Příčiny a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Tento případ není ojedinělý, neboť zhruba ve stejném období se dalšímu policejnímu psovodovi podařilo zachránit osobu, která chtěla skoncovat se životem. Tento člověk se odhodlal k zoufalému činu již podruhé a nebýt rychlého zásahu psovoda, který osobu vypátral, pravděpodobně by mohlo dojít k neštěstí. I tato osoba byla včas předána do rukou záchranářů.

"Práce policejních psovodů a jejich čtyřnohých pomocníků je velmi záslužná, zejména při pátrání po pohřešovaných osobách je spolupráce s kynology neocenitelná. Za úspěchy se skrývají hodiny práce a cvičení, aby tým psovod a pes byli dokonale sehraní a v každé situaci si uměli poradit," dodává mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru