V Zámecké je hotovo! Naproti bazénu vyrostlo nové parkoviště
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Naproti plaveckému bazénu v ulici Zámecká vyrostlo nové parkoviště pro 29 osobních vozů a dva autobusy. Realizace trvala tři měsíce, což je o měsíc méně, než uváděla smlouva.

Nová parkovací asfaltobetonová plocha o celkové rozloze 1194m2 má 29 šikmých parkovacích stání pro osobní automobily, z čehož 2 místa jsou pro osoby s omezenou schopností pohybu. V ose parkoviště v podélném směru jsou dále vyznačena dvě stání pro autobusy.

„Pro parkoviště v Zámecké ulici bylo nutné zvolit jiné parametry než v ostatních lokalitách. Jednalo se zejména o vyznačení stání pro autobus a to vzhledem k lokalitě v blízkosti plaveckého bazénu a sportovní haly Chemik, kde se odehrává celá řada sportovních utkání,“ vysvětlil místostarosta města Vladimír Šuma s tím, že provoz na parkovišti bude jednosměrný. „Vjezd na parkoviště je situován k plaveckému bazénu a vyjíždět se bude do křižovatky ulic Myslivecká a Zámecká,“ dodal Šuma.

Parkoviště je po obvodu lemováno silničním betonovým obrubníkem, na který navazuje na jihozápadní straně zatravněná asi 2m široká plocha navazujícího svahu. Na opačné straně mezi stávajícím silničním obrubníkem podél ulice Zámecká a nově navrženým parkovištěm je vybudován dlážděný chodník o šířce 2 m. Výkopovými pracemi bylo na místě odkryto cca 470m3 zeminy, štěrku a dalších materiálů. Podél parkoviště je z obou stran vybudováno veřejné osvětlení napojené na stávající rozvody osvětlení. Dešťové vody z parkoviště jsou svedeny do kanalizace přes odlučovače ropných látek.

V současné době je provedeno vodorovné dopravní předznačení bílou barvou. Po vyzrání povrchu, tedy přibližně v září, bude parkoviště na dva až tři dny zavřeno a provedeno konečné značení stříkaným plastem. Zhotovitelem stavby je společnost INSKY spol. s.r.o. z Ústí nad Labem a cena veřejné zakázky byla vyčíslena na cca 3.200.000,- Kč včetně DPH.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru