Začíná vlna úmorných veder, teploty překročí 35 °C
Nejlépe teď bude u bazénu. Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Ústecký kraj - V těchto dnech, přesněji řečeno po zbytek tohoto pracovního týdne, bude západní a do značné míry také střední Evropu sužovat další úmorná vlna veder. Nejhorší bude situace na Pyrenejském poloostrově a ve Francii, kde se denní maxima budou pohybovat v rozmezí 39 až 43 °C. Hodnota 46,0 °C, která byla koncem června zaznamenána na jihu Francie (jedná se o nejvyšší teplotu, která kdy byla ve Francii naměřena), by však překonána být neměla. V České republice rtuti teploměrů nad čtyřicetistupňovou hranici nezamíří, nad pětatřicetistupňovou však s největší pravděpodobností ano.

Úterý 23. července se již na rozdíl od pondělního dne ponese ve znamení slunečného počasí. Obloha bude v podstatě po celý den jasná až skoro jasná, pouze v nočních a případně i ranních hodinách ještě může být oblačnosti o něco více. Tráva nezezelená, srážky nehrozí. Nejvyšší odpolední teploty okolo 29 až 33 °C.

Středa 24. července zdá se býti dosti nudnou, alespoň z meteorologického hlediska. Od rána až do večera, resp. od půlnoci do půlnoci jasno, přestože nějaký ten průsvitný oblak vysokého patra se na chvíli objevit může, jinak nic. Nejvyšší odpolední teploty okolo spalujících 32 až 36 °C, ráno v minimu kolem 20 až 16 °C, tedy zřejmě se dožijeme tropické noci.

Ve čtvrtek 25. července se ve východních partiích republiky, hlavně v Hrubém Jeseníku, Moravskoslezských Beskydech a Krkonoších, objeví kupovité mraky, tím pádem dost možná i přeháňky a bouřky. Skoro v celých Čechách to samé co ve středu, takže slunce, slunce, slunce a vedro. Nejvyšší odpolední teploty konkrétně znovu okolo 32 až 36 °C, ráno v minimu kolem 21 až 17 °C, v nížinách tudíž tropická noc zaručena.

Na víkend by se mohlo ochladit, ale jen mírně. Prozatím to pořád vypadá na tropické a slunné počasí. O víkendu však až později. (soj)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru