VIDEO: Na Mírovém náměstí jsou pivní slavnosti. Soutěží se v pití, hraje muzika
Jedna z pivních soutěží. Kdo dá nejdřív metr piv? Foto: Oldřich Hájek
Litoměřice

Litoměřice – Šestadvacet pivovarů z celé republiky, pivní soutěže, muzika. Takové jsou jubilejní desáté Pivní slavnosti v Litoměřicích.

Litoměřický region reprezentuje Biskupský pivovar a Podřipský rodinný minipivovar, minipivovar Labuť a Mlýn Střížovice. Milovníky piva jistě potěší kromě mnoha jiných i pivovar Zlatá kráva, Nomád, Chroust, Antoš ze Slaného, plzeňský Raven nebo děčínský Kapitán. Pivo ze vzdálenějších koutů republiky dovezly brněnské pivovary Richard a Černá Hora a řada dalších.

Pořadatel myslí i na komfort příchozích a místo klasických TOI přistavily luxusní sanitární kontejner. Akce je opět bez plastů. Pivo dostanete do nových půllitrů a třetinek s uchy s novou grafikou, které si zakoupíte za symbolických 50 Kč. Loňské jsou k mání za třicet korun. K mytí sklenic poslouží oplachovačka, vstupné zůstalo i letos 80 korun.

„Smyslem akce je snaha připomínat lidem tradici místního pivovarnictví, které se stále rozvíjí,“ připomněla ředitelka MKZ Věra Kmoníčková. V příštím roce po mnoha letech znovu ožije litoměřický pivovar, v němž firma Hutár Agro s.r.o připravuje výrobu tří druhů piv.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=FRFjGwhRIiQ

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru