Nově budovaný úsek cyklostezky propojí Dobříň a Záluží
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Nově budovaný úsek Labské stezky Dobříň – Račice v minulém týdnu získal nový povrch. Do konce prázdnin by tak, díky investici Ústeckého kraje, měl nabídnout možnost pohodlné a bezpečné jízdy mimo hlavní komunikace z Roudnice nad Labem až do Záluží.

Labská stezka, evropská dálková cyklotrasa, je jednoznačně jednou z nejkrásnějších a nejoblíbenějších říčních stezek v Evropě. Včetně odbočky do Prahy nabízí stezka téměř 1.300 kilometrů jedinečného spojení historie, architektury a přírody. Vede atraktivním prostředím koridoru řeky Labe od pramene v Krkonoších až k Severnímu moři u německého Cuxhavenu.

„Ústecký kraj je na svém území majoritním investorem výstavby Labské stezky. V letošním roce začne budovat poslední etapy výstavby: úseky Dobříň – Račice, Račice – Hněvice a Třeboutice – Nučnice a dovrší tak letitou investiční práci na tomto turistickém fenoménu,“ řekl v úvodu roku k Labské stezce náměstek hejtmana Ústeckého kraje Zdeněk Matouš.

Právě úsek vedoucí z Dobříně směrem na Kozlovice, Záluží, následně kolem veslařského kanálu a končící v Račicích se nyní blíží svému dokončení. Travčická provozní jednotka firmy Strabag a.s. jeho realizaci zahájila již v únoru a v minulém týdnu se podařilo položit finální povrchové vrstvy. Oproti původnímu předpokladu dokončení v září tohoto roku se tak hotové cyklostezky veřejnost dočká již do konce prázdnin.

1408stezka2

Zdroj: www.roudnicenl.cz

Stavba zahrnuje přibližně 4 km dlouhý úsek cyklotrasy s asfaltobetonovým povrchem. Součásti výstavby je i nová opěrná zeď o délce 84 m a sanace stávajících zdí.

„Za nejnaročnější část celé stavby považuji zhotovení vlastní komunikace. Trasa prochází úzkým prostorem ohraničeným řekou a stromy. Ke stísněným podmínkám při realizaci přispěla i nemožnost zřízení dalšího příjezdu na staveniště," prozradil za firmu STRABAG a.s. Ing. Jozef Křížek.

„Labská stezka je pro Roudnici z pohledu turistického ruchu zcela zásadní. Cykloturistice jsme maximálně otevřeni. V uplynulém roce jsme i s touto myšlenkou zahájili provoz zcela nového informačního centra a do budoucna plánujeme i další investice,“ řekl místostarosta Jiří Řezníček.

Na průběh prací se můžete podívat v nejnovější reportáži MIS. Více informací o Labské stezce naleznete na www.labska-stezka.cz.

VIDEO

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru