Obyvatelé Roudnice přispěli návštěvou kinematografu na Konto Bariéry
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - V uplynulých dnech v Roudnici nad Labem již tradičně promítal Kinematograf bratří Čadíků. I přes nepřízeň počasí byl o filmovou nabídku zájem a z dobrovolného vstupného se na pomoc lidem s handicapem podařilo vybrat nadprůměrnou částku.

Kinematograf bratří Čadíků je společností s pětadvacetiletou historií, která má vybudovanou pozici oblíbeného a široce vyhledávaného kulturně-filmového charitativního projektu. Každý rok se v letních měsících do desítek měst v České i Slovenské republice rozjíždějí vozy vybavené projektory, které po několik dnů promítají především české filmy. Letos programu v Roudnici nad Labem počasí příliš nepřálo. I přesto však nezůstal bez odezvy. Letní scénu roudnického zámku navštěvovaly desítky lidí. Největší zájem byl o komedii Po čem muži touží.

„O promítání kinematografu je v Roudnici zájem. Dlouhodobě zaznamenáváme kladné reakce a letošní akce není výjimkou. Zároveň jsme rádi, že lidé přispívají a naše město se tak výnosy z dobrovolného vstupného pravidelně řadí mezi nadprůměr,“ řekla Bc. Anežka Vyšinská, vedoucí odboru školství, kultury a sportu.

1608konto2

Zdroj: www.roudnicenl.cz

Dobrovolné vstupné je určené na dobročinné účely. Projekt běží od roku 2008 a od té doby se podařilo shromáždit přes 10 milionů korun. Jen v minulém roce diváci kinematografu přispěli handicapovaným rekordní částkou ve výši jeden a půl milionu korun.

Dnes byly zapečetěné boxy se vstupným převezeny na roudnickou radnici a za účasti zástupců kinematografu a KZM přepočítány. Celkově se letos v Roudnici nad Labem na Konto bariéry podařilo vybrat 10 010 Kč. V porovnání s rekordními částkami z některých minulých návštěv se letošní výtěžek může zdát nízký, ale jak vysvětlil pracovník kinematografu: „S ohledem na letošní nepřízeň počasí se jedná o úspěch. V Roudnici se za srovnatelných podmínek podařilo vybrat více, než na řadě jiných míst. Děkujeme.“

Výtěžek Josef Čadík věnuje na nákladné projekty, například na rehabilitace, zdravotnické pomůcky jako walkaide nebo na rehabilitační přístroj Motomed, což je velmi důležitá a finančně náročná pomůcka pro handicapované.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru