Školy v Litoměřicích prošly přes prázdniny rekonstrukcí
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - V průběhu letních prázdnin prošly další školní budovy rekonstrukcí. Oprava dvorního traktu Základní školy Boženy Němcové, včetně vybudování venkovní učebny, nového povrchu celého sportoviště, vnějšího výtahu do objektu s bezbariérovým sociálním zařízení a dále nové workoutové hřiště v areálu Masarykovy základní školy.

Největší akcí na škole Boženy Němcové je bezpochyby výstavba bezbariérového vstupu do budovy v podobě zcela nového výtahu, který se nachází vně školy ve dvorním traktu. „Výtah bude využívat hendikepovaná žákyně. Bezbariérový přístup potěší také hůře pohyblivé návštěvníky koncertů, které se konají ve varhaním sále v horním patře budovy,“ sdělil ředitel školy Václav Hanč. S výstavbou v celkové hodnotě 3,7 milionu pomohla dotace ve výši 3,4 milionu korun. Hned vedle vyrostla zbrusu nová venkovní učebna a pingpongový stůl. "Došlo zde také k opravě povrchu sportovního hřiště, novotou září i doskočiště a sítě ohraničující sportovní plochu, což ocení i veřejnost, která může hřiště v odpoledních hodinách využívat," informovala Andrea Křížová, vedoucí Odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Městského úřadu v Litoměřicích.

2009skolylt2

Zdroj: www.litomerice.cz

Slavnostní otevření nového workoutového hřiště Masarykovy základní školy dnes doprovázela zábavná show. „Nynější podoba je zatím jen polovina hřiště, které tu do budoucna vznikne,“ uvedl ředitel školy Karel Kynzl. Na úpravy škola použila vlastní prostředky a sponzorské dary. Zacvičit si mohou nejen žáci školy, ale také veřejnost. Hřiště je přístupné každý všední den od 8 do 19 hodin a o víkendu od 10 do 19 hodin. Od listopadu se otevírací doba zkrátí do 17 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru