V Litoměřicích se konal již druhý ročník GIS OUTDOOR FÓRA. Řešily se hlavně digitálně-technické mapy
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Již druhý ročník GIS OUTDOOR FÓRA se uskutečnil na výstavišti v Litoměřicích. I ten letošní byl pořádán Ústeckým krajem ve spolupráci s městem Litoměřice. Tentokrát se většina programu točila kolem tématu digitálně-technických map, které budou kraje povinné vytvořit do roku 2023.

Jedná se o podrobný popis zejména zastavěných oblastí. Tento systém by měl výrazně pomoci při realizaci staveb a s tím spojeným vyřizováním různých povolení. Účastníci si také se zájmem vyslechli přednášky na téma geografických informačních systémů, dronů a dalších SMART technologií. Zahájení fóra se ujal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a za město Litoměřice tajemník městkého úřadu Milan Čigáš.

Na letošní fórum se sjeli účastníci ze všech krajů. Zúčastnili se jej nejen zástupci měst, obcí a krajů, pozvání přijali také zástupci ministerstva vnitra, ministerstva pro místní rozvoj a ministerstva průmyslu. V rámci akce zasedla také komise pro IT ve veřejné správě Asociace krajů ČR a také komise pro Smart Region Ústeckého kraje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru