Roudnice nad Labem reaguje na dotazy veřejnosti k Podřipské nemocnici
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Vzhledem k četným dotazům veřejnosti, týkajících se převodu obchodního podílu v Podřipské nemocnici s poliklinikou a možností Města Roudnice nad Labem do tohoto dění zasáhnout, zveřejňuje město právní stanovisko uvádějící tvrzení posledních dnů na pravou míru.

Vedení Města Roudnice nad Labem požádalo své právní zástupce, aby posoudili, zda Město Roudnice nad Labem může právními prostředky zastavit převod obchodního podílu v Podřipské nemocnici s poliklinikou Roudnice n. L., s.r.o. od MUDr. Josefa Krajníka na Ing. Jakuba Zavorala, Ph.D., jak uvádí článek zveřejněný dne 31. 10. 2019 na Severočeskýdenik.cz.

V článku zveřejněném dne 31. 10. 2019 na Severočeskýdenik.cz pod titulkem „Reakce na Pentu: Desítky výpovědí v roudnické nemocnici. O odchodu uvažují lékaři i v Litoměřicích“ se uvádí: „Do kauzy se stále může vložit město Roudnice nad Labem, které může žádat nemocnici zpět do svého vlastnictví. Smlouva mezi městem Roudnice nad Labem a společností Podřipská nemocnice s poliklinikou to umožňuje.“

Právní zástupce Města Roudnice nad Labem k tomuto vyjádření však uvádí:

"Na základě právního posouzení věci uvádíme, že tato informace je nesprávná. Město nemůže oprávněně požadovat, aby došlo k převodu obchodních podílů na Podřipské nemocnici s poliklinikou Roudnice n. L., s.r.o. do vlastnictví města a ani nemůže v současné chvíli požadovat převod nemovitostí tvořících areál nemocnice do vlastnictví města. Autor výše uvedeného článku nesprávně zaměnil prodej nemovitostí, které tvoří areál nemocnice (budovy, pozemky), s prodejem obchodního podílu na právnické osobě Podřipská nemocnice s poliklinikou Roudnice n. L., s.r.o., která nemocnici provozuje a jíž areál nemocnice (budovy, pozemky) patří. Město skutečně prodalo na základě kupní smlouvy ze dne 15. 2. 2010 nemovitosti tvořící areál nemocnice (budovy, pozemky) společnosti Podřipská nemocnice s poliklinikou Roudnice n. L., s.r.o. V této kupní smlouvě si město vymínilo předkupní právo k nemovitostem tvořícím areál nemocnice. Pokud by Podřipská nemocnice s poliklinikou Roudnice n. L., s.r.o. chtěla nemovitosti tvořící areál nemocnice do 10-ti let prodat, musí je na základě tohoto předkupního práva nabídnout ke koupi nejprve městu. Z toho autor výše uvedeného článku pravděpodobně dovozoval právo města požadovat prodej nemocnice zpět městu. K tomu ale nyní nedochází, jelikož Podřipská nemocnice s poliklinikou Roudnice n. L., s.r.o. žádné nemovitosti tvořící areál nemocnice neprodává. Žádné předkupní právo města k nemovitostem se tedy neuplatní. Nemovitosti tvořící areál nemocnice nadále zůstávají ve vlastnictví společnosti Podřipská nemocnice s poliklinikou Roudnice n. L., s.r.o. V současné době dochází v souladu se soudními rozhodnutími k převodu obchodního podílu v Podřipské nemocnici s poliklinikou Roudnice n. L., s.r.o. od MUDr. Josefa Krajníka na Ing. Jakuba Zavorala, Ph.D., což je něco zcela jiného než převod nemovitostí. Město nemůže tento převod obchodních podílů, který probíhá dle soudních rozhodnutí, z právního hlediska nijak ovlivnit."

JAROŠ & VÁVRA, advokátní kancelář v.o.s., JUDr. Vojtěch Vávra, LL.M., advokát

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru