FOTO A VIDEO: Základní umělecká škola zahájila výuku v nových třídách pro výtvarný obor
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - V tomto týdnu byly slavnostně zpřístupněny vybavené prostory zrekonstruovaného objektu bývalého sídla Komerční banky v Jungmannově ulici. Základní umělecká škola tak zahájila výuku výtvarného oboru ve zcela novém prostoru. Přestavbou přízemí vznikly tři nové třídy i po­třebné hygienické zázemí.

Projekt řešil přístavbu a stavební úpravy spojené se změnou v užívání bývalých prostor Komerční banky, měst­ského objektu č.p. 1062, v jehož druhém patře již probíhala výuka hudebních oborů. Pro ty výtvarné však byly dosa­vadní prostory v Libušině ulici již nedostačující.

„Jsem nesmírně šťastný, že se podařilo tříleté úsilí a myšlenky proměnit v konkrétní činy, zejména díky finanční podpoře Města Roudnice nad Labem, morální pomoci všech kolegů a práci zaměstnanců městského úřadu. Dvě stovky u nás zapsaných žáků se budou mít v nových a důstojných prostorách možnost rozvíjet mnohem lépe než v těch, které jsme měli k dispozici v Libušině ulici,“ ocenil výsledek rekonstrukce ředitel roudnické ZUŠ PhDr. Ondřej Šedivý.

0602zsrnl2

Zdroj: www.roudnicenl.cz

Přestavba škole přinesla dvě rovnocenné velké světlé třídy a třetí určenou keramické tvorbě. Nově je tak možné současně učit dvě velké skupiny po patnácti žácích a třetí v zázemí, kde nechybí pec ani hrnčířský kruh. Vestibul slouží jako velká šatna, zádveří pak poskytne prostor pro vý­stavy. Součástí investice jsou i nové toalety pro celou budovu školy tak, aby odpovídaly počtu žáků a splňovaly potřebné hygi­enické normy.

„Roudnické děti mají o umělecké obory velký zájem. Ředitel školy za mnou kvůli nedostačujícím kapacitám přišel již před čtyřmi roky. V té době zároveň místo opouštěl původní nájemce, a tak se jeho využití přímo nabízelo. Věc se podařila, přestavba naplnila svůj očekávaný účel a z původní bankovní budovy dnes máme krásný prostor, kde se bude moci výtvarné umění učit spousta nových žáků,“ řekl starosta Ing. František Padělek.

0602zsrnl3 

Zdroj: www.roudnicenl.cz

„Roudnická umělecká škola je nejen místem pro dětské vol­nočasové aktivity, ale dlouhodobě v našem regionu poskytuje kvalitní základy hudebního i výtvarného vzdělání. Z produkce jejích žáků máme pravidelně radost na našich akcích a někteří z nich dosahují i profesionální úrovně. S výsledky práce firmy jsme spokojeni. Věřím, že se žákům budou nové prostory také líbit a škole umožní další zkvalitnění výuky a rozšíření jejích kapacit,“ dodal místostarosta Mgr. Jiří Řez­níček.

Hotová stavba bez nedodělků byla firmou VERSANA s.r.o. předána již 30. září minulého roku. Škola tak měla dostatek času pro zvládnutí kolaudace, všech potřebných kontrol a dovybavení prostorů tak, aby odpovídaly požárním, hygienickým a bezpečnostním normám.

„Asi nejnáročnější fází pro nás bylo vybavení zázemí tak, aby mohla být zahájena výuka. Kromě nového i renovovaného nábytku, bylo třeba během posledního týdne převézt nejen materiál, ale celý stávající fundus výtvarného oboru z budovy v Libušině ulici a prostor zabydlet. Kromě nového hrnčířského kruhu a pece jsou tou nejzásadnější novinkou polohovatelné lavice, a to nejen výškově. Dají se proměnit i na výtvarné stojany,“ vysvětlil ředitel Šedivý.

0602zsrnl4

Zdroj: www.roudnicenl.cz

„V původní budově jsme měli již malé a nevyhovující prostory. Týdně nám projde výtvarným oborem na dvě stovky dětí. Změna je tak určitě krokem dopředu a k lepšímu. Jsou tu krásné velké třídy, zvláštní místnost na keramiku, kruh, pec i velký sklad,“ popsala jedna z vyučujících Mgr. Renata Karfilátová.

„Jednou z hlavních předností je prostorná šatna. V té původní se děti často nestíhaly převlékat a připravit na výuku. Úžasné jsou i nové prezentační prostory, kde v upravených výlohách můžeme vystavovat výtvory žáků. Celkově jsme velice spokojení a těšíme se na výuku,“ dodala její kolegyně Kateřina Mlsová.

I přes nutné vícepráce (např. montáž sádrokartonových podhledů, oprava vnější kanalizace, či úprava ústředního vytápění) částka za rekonstrukci nepřesáhla původně odhadované 4 mil. Kč. Dle návrhu projektového ateliéru PROEFEKT zakázku ve stanoveném termínu a za celkovou cenu 3 720 870 Kč s DPH vyhotovila firma VERSANA s.r.o.

Na nově vybavené prostory Základní umělecké školy se můžete podívat i v reportáži roudnické televize.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru