Tisíce lidí jsou kvůli větrné bouři bez proudu, popadaly stromy, zavřela se zoo
Hasiči likvidovali popadané stromy. Ilustrační foto: HZS Ústeckého kraje
Litoměřice

Ústecký kraj – Silný vítr dorazil v noci z neděle na pondělí na naše území. Jeho následky jsou zatím možná menší, než se očekávalo. Nejsilněji by mělo ale foukat podle odhadů meteorologů během dne.

Dispečink ČEZ Distribuce eviduje aktuálně 92 poruch na vedení vysokého napětí, bez elektřiny je na 90 tisíc odběrných míst na celém zásobovacím území. „V Ústeckém kraji řešíme osm poruch na vedení vysokého napětí, bez elektřiny je 5700 odběratelů na Děčínsku, Chomutovsku a Ústecku,“ uvedla v ranních hodinách Soňa Holingerová, mluvčí Skupiny ČEZ.

„V terénu máme stovky pracovníků poruchových čet, kteří se snaží obnovit dodávky elektřiny co nejdříve. Pomáhá jim i těžká technika, motorové pily, auta s plošinou, která usnadňují opravy vedení i prořezávání větví ve výškách. Příčinou poruch je pád stromů a větví do vedení následkem silného větru,“ sdělila mluvčí.

Od nedělního večera do pondělí brzkých ranních hodin likvidovalo také 33 profesionálních a dobrovolných hasičských jednotek následky větrné bouře Sabine na území Ústeckého kraje. Jednalo se celkem o 32 zásahů. Nejvíce zásahů bylo na Žatecku (10), Děčínsku (7), Chomutovsku (6) a Ústecku (5). Zásahová činnost byla zaměřena na odstranění vyvrácených a polámaných stromů a větví, které blokovaly průjezdnost komunikací, či ohrožovali bezpečnost osob v dané lokalitě.
Ústecká zoo v pondělí ráno oznámila, že zůstane dnes zavřená kvůli silnému větru.

Kolem šesté hodiny ranní bylo možné také v krušnohorských oblastech Mostecka a Teplicka pozorovat blesky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru