AKTUÁLNĚ: Vlaky na Švestkové dráze musely zastavit, na koleje odletěla střecha domu
Motorové jednotky na Švestkové dráze. Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Litoměřice

Most, Litoměřice - Severní Čechy se dál potýkají s následky bouře Sabine. Hasiči mají za sebou desítky výjezdů většinou k popadaným stromům, energetici se snaží obnovit dodávky proudu tisícům domácností. A vichr omezil i vlakovou dopravu.

Náhradní doprava byla zavedena v úseku Litoměřice horní nádraží Žalhostice na Švestkové dráze, která vede přes České středohoří z Mostu přes Lovosice do Litoměřic. "Silný vítr strhl střechu objektu přímo do kolejiště. Předpokládaný konec omezení provozu je stanoven na 15:30. Omlouváme se cestujícím za způsobené problémy," uvedla společnost AŽD Praha, která je provozovatelem vlakového spoje.

O aktuálním stavu informují také hasiči z Ústeckého kraje. "Od 14 hodin vyjely hasičské jednotky k dalším 18 spadlým stromům nebo větvím a k 15 dalším událostem jako utržená střešní krytina, uvolněné plechy, utržená plechová garáž, utržený kabel nebo kryt ventilace," uvedl po patnácté hodině odpolední.

Aktuálně ČEZ Distribuce eviduje 292 poruch na vedení vysokého napětí a bez elektřiny je na 290 tisíc odběrných míst. "V Ústeckém kraji pracujeme na opravě 25 poruch vysokého napětí, bez elekřiny je 12 tisíc odběrných míst," uvedla mluvčí Skupiny ČEZ Soňa Holingerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru