Ve tmě a za deště se řítil dvousetkilometrovou rychlostí! Nebyl to však jediný pirát silnic
Foto: Policie ČR
Litoměřice

Ústecký kraj - S nedodržováním maximální povolené rychlosti se setkávají i policisté na dálnici a překročení rychlostního limitu bývá v některých případech alarmující.

Ve středu 4. 3. odpoledne zaznamenali policisté na dálnici D8 řidiče jedoucího rychlostí 190 km/h. Protože se jednalo o cizince, byla mu uložena kauce ve výši 5 tisíc korun a přestupek byl oznámen k příslušnému správnímu orgánu k dalšímu řízení.

Bohužel se nejednalo o ojedinělý případ. Například v polovině února zaznamenali policisté dohlížející na provoz na dálnici D8 ve služebním vozidle s měřičem rychlosti na 48. km dálnice ve směru na Prahu řidiče jedoucího ve tmě a za deště rychlostí 209 km/h.

"O několik dní později hlídka dálniční policie přistihla dalšího piráta na 68. km ve směru na Prahu. Policisté mu změřili rychlost 198 km/h. Také tyto přestupky byly oznámeny k příslušnému správnímu orgánu k dalšímu řízení. Řidičům hrozí sankce 5 000 až 10 000 Kč, zákaz činnosti na 6 až 12 měsíců a záznam 5 bodů," uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru