AKTUÁLNĚ: Mimořádné opatření kvůli koronaviru! Vláda zakázala hromadné akce a uzavřela školy
ilustrační foto: CC0
Litoměřice

ČR - V souvislosti s šířením nákazy koronaviru v Česku bylo na úterním zasedání Bezpečnostní rady státu rozhodnuto o dvou mimořádných opatřeních. Informoval o tom premiér Andrej Babiš na svém Twitteru.

"Od úterý 10. března 2020 od 18.00 hodin budou zakázany všechny kulturní, sportovní a společenské akce nad 100 účastníků. Od středy 11. března 2020 bude do odvolání přerušena výuka ve všech základních a středních školách," stojí na Twitteru premiéra Andreje Babiše.

Mimořádné opatření je vydáno v souvislosti s nepříznivým vývojem epidemiologické situace ve výskytu onemocnění COVID-19 způsobené novým koronavirem s označením SARS-CoV-2 v Evropě. Předmětem opatření je zákaz vzdělávání na všech typech škol pro potřebu ochrany před výskytem a šířením onemocnění COVID-19.

"Hromadné vzdělávání na všech typech škol představuje vyšší riziko přenosu onemocnění vzhledem k vysoké kumulaci osob ve vymezeném prostoru," vysvětluje ve vydaném mimořándém opatření ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru