Město řeší nezodpovědné nakládání s odpady. Za černé skládky hrozí vysoké pokuty
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Město Roudnice nad Labem v posledních dnech opět zaznamenává zvýšené množství nelegálních odpadů, ukládaných na místa, která k tomu nejsou určená, především u stanovišt tříděného odpadu. U těchto kontejnerů je tak často k vidění např. suť, nábytek nebo pneumatiky.

V souvislosti s prevencí šíření onemocnění COVID-19 byl omezen provoz sběrného dvoru a do odvolání ho domácnosti nemohou využívat. Černé skládky v ulicích města však nejsou a nemohou být alternativou ani řešením. Město proto apeluje na občany, aby se zbavovali pouze nezbytně nutného množství odpadu a takový, který nepatří do směsného ani tříděného, prozatím nevytvářeli nebo alespoň skladovali doma.

Kontejnery jsou polepeny informacemi, jak s odpadem nakládat, včetně upozornění na kameru sledující tento prostor. Postihy za nedodržování pravidel nakládání s odpadem se viníkům mohou prodražit. Starosta města František Padělek ve svém dnešním krizovém opatření zároveň upozornil, že odložením odpadu mimo určená místa se můžete dopustit přestupku. (Doporučujeme se seznámit se správným postupem v dokumentu níže.)

Dle stanoviska Státního zdravotního ústavu k nakládání s odpadem v době epidemie COVID-19 a sdělení MŽP k nakládání s ochrannými rouškami, by domácnosti v karanténě (nebo domácnosti s potvrzeným onemocněním COVID-19) měly svůj veškerý odpad (včetně použitých roušek a kapesníků) ukládat do pytlů a zavázané pytle odkládat výhradně do směsného komunálního odpadu. Pro domácnosti, které nejsou v karanténě nebo nejsou přímo infekční se nic, ani v třídění odpadů, nemění.

Stanovisko SZÚ:

Doporučení MŽP:

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru