Další nehodové místo projde úpravou. Z křižovatky u Lovosic bude kruhový objezd
Ilustrační foto
Litoměřice

Lovosicko - ŘSD získalo stavební povolení, které zajistí úpravu dalšího nehodového místa na území Ústeckého kraje. Stávající průsečná křižovatka silnic I/15 a III/00817 poblíž Lovosic bude v letošním roce přestavěna na okružní. Plánovaná úprava zvýší bezpečnost silničního provozu.

Správa Chomutov ŘSD pokročila s přípravou stavby, která má za cíl přispět ke snížení počtu nehod na současné křižovatce U Kapličky u města Lovosice. Křížení silnic I/15 a III/00817 (Siřejovická ulice) je nyní řešeno nevhodným způsobem. Nerespektování pravidel silničního provozu v tomto přehledném místě způsobilo již řadu střetů, a to i s velmi vážnými následky.

Výstavbou okružní křižovatky, která v místě již v minulosti dočasně fungovala, dojde k žádoucímu zpomalení vozidel na hlavní trase. Přitom však bude zachována plynulost dopravy jak na I/15, tak i na vedlejší III/00817, která je ve správě Ústeckého kraje. Právě po této komunikaci míří do křižovatky také vozidla z přilehlého areálu HZS Lovosice.

Navrhované úpravy křižovatky umožní průjezd nadměrných nákladů po I/15. Jedná se totiž o páteřní trasu pro těžké a rozměrné náklady do přístavu v Lovosicích. Okružní křižovatka bude mít celkem čtyři větve, přičemž na všech vjezdech do křižovatky budou zřízeny směrové dělicí ostrůvky. Přestavba bude realizována za provozu a bude dokončena během jediné stavební sezony.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru