Do školy se příští týden vrátí zhruba polovina žáků prvního stupně
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Děti prvního stupně základních škol v Litoměřicích, které chtějí využít prezenční výuku, usednou v pondělí 25. května do školních lavic. Dobrovolný návrat do litoměřických základních škol zvolilo celkem 717 žáků, což je v průměru 47 %. Největší zájem o prezenční výuku ze strany dětí a rodičů vykazuje Základní škola Ladova (75 %) a Masarykova (64 %).

Nejmenší počet uvádí Základní škola Boženy Němcové (cca 8 %). To je však z důvodu, že vedení preferuje online výuku. Všechny základní školy se s přísnými pravidly související s hygienickými požadavky vypořádaly.

„Dodržet stanovená pravidla z hlediska hygieny či kapacity pro téměř polovinu žáků prvního stupně zvládly všechny školy. Kapacitně se totiž jedná o velké budovy s dostatečnými prostory. Rozmístit žáky do učeben tedy nebude činit žádné z nich problém,“ informovala vedoucí odboru školství, kultury, sportu a památkové péče městského úřadu Andrea Křížová. Vedení škol tedy nemuselo odmítnout jediného žáka.

Personální řešení této situace je náročné, ne však neřešitelné. S učiteli proběhla konzultace ohledně jejich zpětného návratu do škol. S těmi, kteří jsou v ohrožené skupině či se o někoho takového starají, byla uzavřena individuální dohoda. Tito pedagogové tedy nemusejí do školy docházet, nadále však budou dětem zajišťovat online výuku.

Všechny základní školy musí výuku v tomto období zajistit vždy od 8 do 16 hodin. Počítá se tedy i s otevřením odpolední školní družiny, aby se rodiče mohli plně vrátit zpět do zaměstnání. „V družině se rovněž nesmí mísit žáci různých tříd, nutné je proto zajistit dostatečný personál i k odpolední části výuky,“ dodala vedoucí Křížová. Děti, které se do konce června do školy již nevrátí, se budou i nadále vyučovat distančně.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru