Úklid kolem severočeských silnic, mytí značek či opravy obrubníků přijdou ročně na desítky milionů
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Ústecký kraj - Ředitelství silnic a dálnic začalo v rámci Ústeckého kraje s letní běžnou údržbou, kterou provádí ve třech oblastech kraje různá konsorcia.

Zakázka na provedení letní běžné údržby byla vypsána 18. února 2019, a to zvlášť pro oblast Mostecko, Teplicko, zvlášť pro oblast Chomutovsko, Lounsko a zvlášť pro oblast Děčínsko, Ústecko, Litoměřicko. K postupnému plnění začalo docházet již v průběhu loňského léta. Dříve se o letní běžnou údržbu starala výhradně Správa údržby silnic Ústeckého kraje na základě smlouvy s Ministerstvem dopravy. V loňském roce začaly běžnou údržbu soutěžit jednotlivé správy ŘSD ČR na základě jednotné zadávací dokumentace. Délka smlouvy na běžnou údržbu je nyní 24 měsíců.

Běžnou údržbu jsou silničáři povinni provádět dle zákona. Jedná se převážně o čištění komunikací, vpustí, příkopů, dále o mytí dopravního značení a svodidel, o opravy dopravního značení, dlažby, obrub apod.

Pohyb vozidel běžné údržby je s příchodem jara běžný jak na hlavních silničních tazích mimo intravilán, tak přímo ve městech, kde vedou silnice ve správě ŘSD ČR. „V rámci běžné údržby zhotovitelé postupují podle harmonogramu prací, jako je pravidelné čištění silnic, značek, svodidel, příkopů, propustků, úklid odpadků apod. Dále využíváme aplikaci CEV neboli Centrální evidence vad, kde evidujeme závady na základě prohlídek vykonaných na pozemních komunikacích. Zhotovitelé jsou pak povinni tyto závady na základě smlouvy o běžné údržbě odstraňovat,“ popisuje systém běžné údržby vedoucí provozního úseku Správy Chomutov Vít Plechatý.

Oblast Mostecko, Teplicko:

• Zhotovitel: Společnost BU Most, Teplice – vedoucí: AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o.
• Cena zakázky: 91 418 700,00 Kč bez DPH

Oblast Chomutovsko, Lounsko:

• Zhotovitel: Společnost BU Chomutov, Louny – vedoucí: EUROVIA CS, a.s.
• Cena zakázky: 107 229 000,00 Kč bez DPH

Oblast Děčínsko, Ústecko, Litoměřicko:

• Zhotovitel: Společnost BU Ústí, Děčín, Litoměřice – vedoucí: AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o.
• Cena zakázky: 98 007 700,00 Kč bez DPH

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru