Řidič dodávky nedobrzdil a naboural do auta. Dechová zkouška policisty překvapila
Ilustrační foto
Litoměřice

Terezín - Litoměřičtí dopravní policisté v pondělí krátce před pátou hodinou odpoledne řešili na kruhovém objezdu u Terezína dopravní nehodu. Devětadvacetiletý řidič vozidla Ford Tranzit při projíždění kruhovým objezdem nestačil dobrzdit a přední částí svého vozidla narazil do zadní části před ním jedoucího vozidla Škoda Fabia.

Policisté již při komunikaci s tímto řidičem věděli, že řidič před jízdou pil alkohol, avšak naměřená hodnota překvapila i je. Přístroj na měření alkoholu v dechu ukázal 4,02 promile. Další dechovou zkoušku a lékařské vyšetření spojené s odběrem krve odmítl.

"Policisté ihned řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. V současné době je podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru