Na rekonstrukci Školní navazuje rozšíření parkování v Neklanově ulici
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - V posledním prázdninovém týdnu se pokládkou asfaltu přiblížilo nejen dokončení rekonstrukce ulice Školní, ale i první desítky parkovacích stání v sousední Neklanově ulici. Na práci Metrostavu navazuje První Podřipská stavební, která dokončí zbytek parkovací plochy podél fotbalového hřiště. Oproti původní situaci prostor nabídne tři desítky nových míst.

Proběhla kompletní rekonstrukce uličního prostoru včetně veřejného osvětlení. Na úkor části travnaté plochy byly před základní školou rozšířeny chodníky a přibyla i místa pro parkování. Dojde také k obnovení provozu v obou směrech. Zeleň doplnění výsadba stromů. Po dokončení Školní ulice Metrostav dle plánu pokračuje opravami Stadické až ke křižovatce se Špindlerovou třídou. Tato část bude v září vyfrézována a do konce října by měla být hotova.

„Díky omezení provozu školských zařízení mohla firma Metrostav a.s. práce v prostoru mezi základní a mateřskou školou oproti původnímu plánu zahájit již v květnu. Příležitosti začít dříve jsme proto, po dohodě se zhotovitelem, využili naplno. Prvního září tak byla většina hotova a v současnosti zbývají jen drobné nedodělky. Finalizace stavby začátek školního roku nijak neovlivnila, firma Metrostav pracuje dle harmonogramu. Věřím, že se jí i nadále vše povede tak, jak je smluveno a brzy se dočkáme dokončení celé zakázky,“ řekl místostarosta Jiří Řezníček.

V tomto měsíci však na dokončený prostor u základní školy navazuje i První Podřipská stavební a.s. Ta má v termínu do 15. prosince realizovat zakázku na dokončení příčných parkovacích stání podél fotbalového hřiště v Neklanově ulici. Oproti původní situaci prostor nabídne tři desítky nových míst.

„Plynule navazujeme na práce Metrostavu realizací stejných parkovacích stání z polovegetačních tvárnic, umožňujícím vsakování vody. Máme vytyčeny všechny inženýrské sítě. V průběhu výstavby by tak nemělo docházet k žádným nepředvídaným komplikacím. Pokud vše dobře půjde, mohli bychom zakázku dokončit i s měsíčním předstihem,“ přislíbil za zhotovitele Jan Husák.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru