V krajských volbách v Litoměřicích zvítězilo ANO, druhé místo obsadila ODS
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Ve dnech 2. a 3. října proběhly volby do krajského zastupitelstva. V Litoměřicích odvolilo ve třiceti volebních okrscích 39,54 % voličů (7359 hlasů). Za město Litoměřice zvítězilo politické hnutí ANO 2011 s 21,85 %, druhé místo obsadila ODS (16,28 %), Česká pirátská strana získala 15,57 %.

Čtvrtou příčku mají Starostové a nezávislí (STAN) s 8,43 %. Při volbách do zastupitelstev krajů v roce 2016 přišlo v Litoměřicích 33,80 %, letošní volební účast byla vyšší.

Pro srovnání, letos za okres Litoměřice přišlo k volbám celkem 36,12 %. Voliči na Litoměřicku poslali do krajského zastupitelstva hnutí ANO (24,65 %), ODS (13,74 %), Českou pirátskou stranu (13,06 %) a STAN (8,83 %).

Voliči, kteří byli v době konání voleb v karanténě z důvodu onemocnění COVID-19 a mají trvalé bydliště v okrese Litoměřice, mohli poslední zářijový den využít služby drive-in v areálu Zahrady Čech. Ta umožňovala volit přímo z vlastního automobilu, aniž by z něj volič vystupoval. Tuto možnost využilo celkem 61 voličů.

Před začátkem voleb se také mohli nahlásit ti voliči, kteří byli v karanténě, nemají automobil nebo jim zdravotní stav neumožnil využít služby drive-in. Za těmi přijela volební komise skládající se ze třech vojáků a jednoho speciálního zapisovatele z městského úřadu až domů. Tuto službu využilo v Litoměřicích 15 voličů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru