V litoměřické nemocnici funguje nové angiografické pracoviště. Stálo přes třináct milionů
Zdroj: www.nemocnice-lt.cz
Litoměřice

Litoměřice - Návštěvou angiografického pracoviště zahájila poslední zářijový den své jednání dozorčí rada litoměřické nemocnice. Důvodem návštěvy členů kontrolního orgánu společnosti byla nedávná komplexní modernizace tohoto pracoviště.

Modernizace započala se začátkem prázdnin demontáží přístroje. Následovaly stavební úpravy prostor, jako výměna oken, úpravy podlahy, renovace dveří a nové nátěry. Koncem července pak proběhla dodávka a instalace zcela nové angiografické linky, jejímž dodavatelem je firma Siemens, vítěz veřejné zakázky. Součástí projektu jsou také právě probíhající práce na vzduchotechnice, kdy dochází k výměně vzduchotechnických jednotek pro toto pracoviště. To by mělo být dokončeno během následujících několika týdnů.

Celková hodnota projektu přesahuje 13 miliónů korun, z čehož 11 miliónů jsou náklady na pořízení angiografické linky a zbytek na související stavební úpravy prostor. Tyto prostředky nemocnice investovala z vlastních zdrojů. „Po instalaci nové angiografické linky bude dosaženo dlouhodobého cíle nemocnice, a to kompletní modernizace a digitalizace oddělení radiologie a zobrazovacích metod,“ uzavřel Radek Lončák, předseda představenstva litoměřické nemocnice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru