Základní umělecká škola učí na dálku, Rozmarýn zachoval pouze venkovní akce
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Nařízení krajské hygieničky v souvislosti s epidemiologickou situací uzavřelo v Litoměřicích počínaje 5. říjnem běžný provoz Základní umělecké školy Litoměřice (ZUŠ) a Domu dětí a mládeže Rozmarýn. Výuka v ZUŠ nicméně probíhá, ale distanční formou.

Činnost zájmových kroužků v Rozmarýnu byla přerušena, ovšem plánované venkovní akce, stejně jako provoz dětského dopravního hřiště, prozatím zůstaly zachovány.

„Respektujeme současnou situaci a snažíme se pro žáky udělat maximum. Hledáme cesty, jak dětem umožnit kvalitní výuku a zároveň splnit dané podmínky. Pravdou je, že výuka na hudební nástroje distanční formou je velmi náročná, kvalitu živé výuky nelze nikterak nahradit. Učitelé jsou ale výborní a snaží se inspirovat a motivovat děti i na dálku,“ zhodnotila současný stav ředitelka ZUŠ Dominika Valešková. Škola se na základě jarní zkušenosti snažila zkvalitnit informační techniku (IT) a systematicky připravit na možnou formu distanční výuky. Výuka probíhá především přes G Suite (Google).

Žákům je nabízena výuka v časech, na které jsou zvyklí, tedy dle rozvrhu. „Pokud se však stane, že rodiče potřebují výuku posunout, snažíme se jim přizpůsobit. Chceme, aby tento režim vyhovoval zejména rodinám. Vážíme si toho, že i rodiče danou situaci chápou a spolupracují. Problémem je limitované internetové spojení ve chvíli, kdy začneme všichni vysílat. Toho jsme se obávali a od začátku školního roku rychlost internetu navýšili. Ve spolupráci s IT technikem se snažíme podmínky dolaďovat. Je to opravdu náročné, ale doufáme, že to všichni zvládneme,“ dodala s nadějí v hlase ředitelka Valešková.

Dům dětí a mládeže Rozmarýn (DDM) kroužky i technický klub do 18. října s ohledem na koronakrizi uzavřel, plánované akce se na výjimky uskuteční. Den zvířat (18. října) a Drakiáda (17. října) se uskuteční v omezeném režimu, zrušen byl „Pokémon TGC turnaj“ plánovaný do vnitřních prostor na 17. října. „Recepce Rozmarýnu je pro příjem přihlášek a plateb zájmových kroužků otevřena vždy od pondělí do čtvrtka od 8 do 12 a v odpoledních hodinách od 14 do 18 hodin. Dopravní hřiště zůstává pro veřejnost otevřeno také, platí zde však omezení na 20 návštěvníků a pohyb ve venkovním prostředí,“ informuje ředitelka DDM Zuzana Bendová. Aktuální informace na www.ddmrozmaryn.cz.

Litoměřické základní školy fungují při dodržení hygienických podmínek ve standardním režimu. „Žádná z nich nemusela být plošně uzavřena. Pouze některé třídy se ocitly na základě nařízení KHS v karanténě,“ shrnula aktuální situaci vedoucí odboru školství, kultury, sportu a památkové péče městského úřadu Andrea Křížová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru