Ženou regionu je majitelka obchodu Meloun. Nakoupíte tam bez obalu
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Martina Lízlová, majitelka bezobalového obchodu Meloun v Litoměřicích, se stala Ženou regionu roku 2020. Za Ústecký kraj tak opanovala 11. ročník celonárodní soutěže určené především obyčejným ženám, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média většinou ani tušení.

Oceněna byla za originální podnikatelský nápad a aktivitu vyvíjenou s cílem být ohleduplný k životnímu prostředí.

Poblahopřát k pěknému úspěchu a předat květinu s drobnými dárky jí dnes přišel senátor a starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč. „Jsem velmi rád, že máme ve městě takhle šikovné podnikatele, kteří se nebojí přijít s něčím novým. Jako město se je snažíme maximálně podporovat a spolupracovat s nimi,“ pochválil Ladislav Chlupáč podnikatelku z Lovosic.

Jak k nápadu zřídit bezobalovou prodejnu vůbec došlo? „Sami jsme doma začali tímto způsobem hospodařit, a poté ta myšlenka přišla. Uvědomila jsem si, kolik obalů si člověk odnese z jednoho nákupu v supermarketu. Počínaje igelitovou nebo papírovou taškou po obaly jednotlivých potravin,“ uvedla Martina Lízlová.

Majitelka obchodu se angažuje i v informovanosti veřejnosti o odpadové problematice. Na téma „Co je odpad a jak ho omezit“ uspořádala několik přednášek v Litoměřicích, Lovosicích, Ústí nad Labem či České Lípě. Série besed se rozrůstala a svým přičiněním motivovala při redukci odpadu jak své zákazníky, tak i zaměstnance. Navázala v této oblasti i spolupráci s městem Litoměřice.

První bezobalový obchod v Ústeckém kraji otevřela na začátku září 2017 a sídlí v ulici Velká Dominikánská. Můžete si zde zakoupit například luštěniny, těstoviny, rýži, koření, sirupy, slunečnicový či olivový olej, a to pouze do vlastních přinesených nádob.

Současná protiepidemiologická opatření se obchodu zatím nedotkla. „Musím zaťukat na dřevo. Jsem velmi ráda, že máme spoustu stálých zákazníků, kteří se k nám pravidelně vracejí. A přicházejí i noví,“ říká Žena regionu 2020, maminka dvou malých dcer. „Po prvorozené jsem obchod pojmenovala. Od narození jí říkám Meloun,“ uzavřela rozhovor s úsměvem Martina Lízlová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru