Při výkopových pracích došlo k havárii plynu. Výjezd ze Stadické ulice je zcela uzavřen
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Kompletní rekonstrukce Stadické ulice pokročila až na křižovatku s ulicí Žižkova. V průběhu výkopových prací došlo k havárii plynu. Vzhledem k události i dlouhodobě omezené průjezdnosti této lokality doporučuje město řidičům volit alternativní trasu.

Probíhající výkopové a další práce jsou součástí projektu rekonstrukce ulic Školní, Budovatelů a Stadická. Právě poslední z nich se blíží svému dokončení a proto postoupily až na křižovatku s průtahovou komunikací Žižkova ulice/Špindlerova třída. V současné chvíli je výjezd ze Stadické ulice zcela uzavřen. Průjezd Žižkovou značně omezuje odfrézovaná část vozovky i pohyb dělníků a jejich techniky v jejím okolí. Rychlost projíždějících vozidel je omezena na 30 km/h a v časech dopravní špičky se tvoří kolony. Situaci znesnadňuje i souběžně probíhající výstavba obchvatu města, kvůli které místem projíždí nákladní automobily s materiálem. Dnes odpoledne v průběhu výkopových prací došlo navíc k havárii plynu. Na místě zasahovali hasiči a policie.

Vzhledem k aktuální situaci a dlouhodobě omezené průjezdnosti této lokality proto doporučuje město řidičům volit alternativní trasu. A to nejen místním, ale především těm, kteří se mohou na cestě Roudnici nad Labem vyhnout. Dokončení křižovatky je plánováno na konec tohoto měsíce, avšak v závislosti na meteorologických podmínkách se může pokládka finální asfaltové vrstvy zpozdit.

Po dokončení budou ve Stadické ulici zcela nové povrchy tak, jak to již nyní můžeme vidět v ulicích Školní a Budovatelů. Projekt nezapomíná ani na přesné vymezení stání pro osobní automobily, prostoru pro cyklisty i chodce. Jsou do něj zakomponovány principy zadržování dešťových vod v místě stavby, ať se již jedná o vsakování dlažbou v parkovacích stáních a částečně i v chodnících, nebo v tzv. „dešťových zahradách“, tedy v zelených plochách k tomu uzpůsobených. Stavba dále propojuje chodníky v jednotlivých ulicích, které jsou, společně s místy pro přecházení, navrženy jako bezbariérové. Samozřejmostí je i výměna veřejného osvětlení, včetně doplnění zcela nových lamp.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru