Diakonie spouští crowfundingovou kampaň: Pomůže hendikepovaným a sociálně potřebným
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Diakonie ČCE, jeden z nejvýznamnějších poskytovatelů sociálních služeb, ve spolupráci se spolkem Ekoport připravila novinku: crowdfundingovou kampaň, která pomůže hendikepovaným a sociálně potřebným lidem i životnímu prostředí.

Cílem kampaně je získat finanční prostředky pro spolufinancování energeticky úsporných opatření. Ta souvisejí s rekonstrukcemi zařízení pro sociální péči v Litoměřicích a v Krabčicích.

„Diakonie v Litoměřicích vznikla v roce 1992 s cílem pomáhat lidem z okraje společnosti. Původní azylové centrum se postupně proměňovalo podle potřeb klientů, až vyrostlo do nabídky služeb, jejichž smyslem je podpora sociálně slabých a lidí se zdravotním postižením,“ říká ředitelka Irena Opočenská. „V současnosti provozujeme centrum denních služeb, domov pro matky s dětmi, chráněné bydlení a sociálně terapeutické dílny,“ dodává. V Litoměřicích bude rekonstruován objekt na okraji bývalých kasáren v Kamýcké ulici, z něhož vznikne bezbariérový dům s nízkými provozními náklady. Ten bude následně sloužit dospělým lidem s mentálním postižením k bydlení i práci.

„V Krabčicích se specializujeme na poskytování pobytových služeb seniorům se sníženou mírou soběstačnosti a lidem stižených Alzheimerovou nemocí či jinou formou demence,“ představuje zařízení jeho ředitel Aleš Gabrysz. V případě Krabčic půjde o rekonstrukci nevyužívané fary ve vsi Horní Řepčice, kde má vzniknout komunitní bydlení pro lidi s Alzheimerovou nemocí.

„Investiční záměry bychom v obou lokalitách nebyli schopni realizovat, pokud bychom nezískali dotační prostředky z evropských fondů,“ připomíná Zdeňka Sobotová z centrály Diakonie. „Účelem sbírky je shromáždit zbývající část finančních prostředků, tedy spolufinancování dotací, abychom mohli nákladná opatření realizovat, ať už jde o zvýšení energetické efektivity zateplením budov či o technologie pro využití obnovitelných zdrojů, jako jsou fotovoltaické panely nebo tepelné čerpadlo,“ upřesňuje Zdeňka Sobotová. „Každý, kdo se do sbírky zapojí, byť pouze malou částkou, pomůže znevýhodněným lidem k lepšímu životu, přispěje ke zlepšení životního prostředí a umožní nám snížit provozní náklady, což se zpětně projeví v úrovni našich služeb,“ dodává.

Crowdfunding je inovativní způsob financování, kdy se na realizaci rozsáhlých a náročných projektů podílejí jednotlivci nebo společnosti, a to třeba jen nízkými částkami. Cílem kampaní je zisk prostředků, které umožní mimo jiné zvýšení energetické efektivity a soběstačnosti objektů litoměřické a krabčické Diakonie. Bližší informace, včetně možnosti zapojení do sbírky, jsou k nalezení zde: www.diakonie.cz/prolidi

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru