Sváteční den na tržnici vyvrcholil příchodem prezidenta Masaryka a státní hymnou
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Státní hymna v podání sopranistky Jany Červinkové rozezněla včera večer Tržnici Felixe Holzmanna v Litoměřicích. Vrcholil tím více než tříhodinový komponovaný program, připravený městem a iniciativou „Liťák si pomáhá“ u příležitosti 102. výročí založení samostatného československého státu.

"Principy svobody si musíme připomínat neustále. Naše republika zažila úspěšná období i zlé časy, které lidé zvládli díky vzájemné podpoře a soudržnosti. Společně překonali války, krize i totalitní režimy. Věřím, že složitou dobu, kterou prožíváme právě nyní, společně zvládneme po vzoru našich předků i my,“ zahájil starosta Ladislav Chlupáč program, jehož poselstvím byla naděje a víra v lepší dny. Vratislav Baudler jako zástupce iniciativy Liťák si pomáhá pak zmínil konkrétní formy pomoci lidem, které jsme byli svědky v první vlně korona krize a jež nadále různými formami pokračuje.

Program probíhal bez účasti veřejnosti. Lidé mohli sledovat živý přenos z tržnice na facebookových stránkách města Litoměřice Srdcem a Litoměřicko 24. Děti pobavila pohádka v podání Sváťova dividla, dospělé potěšily písně v podání litoměřického kvarteta 4TETy. Historické události na Litoměřicku svými vstupy připomněl v rozhovoru s moderátorem akce Lukášem Fílou historik a radní města Filip Hrbek.

Program vrcholil příchodem prezidenta Tomáše Garriqua Masaryka, kterého opět věrohodně ztvárnil Zdeněk Vlček. Připomněl myšlenky prvního československého prezidenta, neboť platnost mnohých z nich přetrvává dodnes.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru