OBRAZEM: Přechod na hlavním tahu městem je hotový. Rekonstrukcí prošly také chodníky a zastávky
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Nový přechod pro chodce na křižovatce ulic Na Kocandě a Jiřího z Poděbrad, na hlavním tahu městem na Českou Lípu, byl rekonstruován s cílem zvýšit bezpečnost chodců na frekventované silnici. Projekt zahrnoval i stavbu chodníků a autobusových zastávek.

Plánovaný termín dokončení, jímž byl konec září, nebyl dodržen. Průběh prací negativně ovlivnila epidemie, díky které se stavební firma potýkala s personálními problémy.

1911ltmkz2

Zdroj: www.litomerice.cz

Několikatýdenní zdržení ovlivnila i dodatečná úprava projektové dokumentace. Dokončená stavba již prošla kolaudací Krajského úřadu Ústeckého kraje.

1911ltmkz3

Zdroj: www.litomerice.cz

Realizace projektu si vyžádala 3,9 milionu korun. „Z čehož 2,9 milionu korun pokryla dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury, zbytek doplatilo město,“ sdělila Dana Svobodová, vedoucí oddělení veřejných zakázek a projektů MěÚ Litoměřice.

1911ltmkz4

Zdroj: www.litomerice.cz

V blízkosti nového přechodu pro chodce se však nadále pracuje. „Konkrétně jde o celkovou rekonstrukce kanalizačního a vodovodního řadu včetně přípojek v ulici Na Vinici, kterou provádí Severočeská vodárenská společnost,“ vysvětlil Václav Blecha, investiční technik Odboru územního rozvoje Městského úřadu v Litoměřicích.

1911ltmkz5

Zdroj: www.litomerice.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru