Budoucím maminkám nově slouží bezdrátový CTG monitor. Přístroj má hned několik výhod
Foto: Z. Procházková
Litoměřice

Litoměřice - Předběžným vánočním dárkem potěšil nejen sebe, ale především rodičky, které se chystají své děťátko přivést na svět v Litoměřicích, personál zdejší porodnice. Nově je zde totiž ženám k dispozici bezdrátový CTG (fetální) monitor pro sledování děložní činnosti rodičky a tepové frekvence plodu.

„Toto zařízení umožňuje ženám volně se při monitoraci pohybovat po oddělení, tudíž už není nutné, aby během této doby byly upoutány na křeslo nebo lůžko. Rodička s ním může jít i do sprchy,“ představila hlavní výhody nového přístroje staniční porodní asistentka litoměřické porodnice Zuzana Procházková a dodala, že přístroj má dosah po celé ploše pracoviště porodního sálu a umožňuje u vícečetných těhotenství monitoraci dvou plodů najednou.

Přestože je nový bezdrátový CTG monitor v provozu teprve několik dní, rodičky a ženy ve vysokém stupni těhotenství, které na sledování plodu a děložní činnosti před plánovaným termínem porodu pravidelně docházejí, si možnost volného pohybu dle vyjádření personálu porodnice velmi chválí.

Náklady na pořízení nového CTG monitoru byly 485 tisíc korun a nemocnice je hradila z vlastních zdrojů. V blízké budoucnosti se pro pracoviště porodního sálu Nemocnice Litoměřice, a.s. počítá s pořízením dalších tří těchto přístrojů. (nk)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru