V centru města si připlatíme za parkování, vznikne také první zóna pro rezidenty
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Od 1. února 2021 se v historickém centru Roudnice nad Labem mění podmínky pro parkování. Za dlouhodobé stání na náměstích i v jejich okolí si řidiči připlatí. V reakci na přání místních také na Rvačově vznikne první zóna pro rezidentní parkování.

Rada města Roudnice nad Labem na svém prosincovém zasedání schválila nařízení stanovující vyšší poplatky za stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích. Jedná se především o Karlovo a Husovo náměstí, ale také ulice Arnoštova, Varhanova, Řipská, Očkova, tedy s nimi bezprostřední sousedícími. První hodina parkování bude od 1. února tohoto roku ve všední dny (kromě svátků) mezi 7:00 a 17:00 stát stále spíše symbolických 10 Kč, každá další však již 50 Kč. Řidičům se tak dlouhodobé stání na těchto místech výrazně prodraží. Platbu bude možné provést prostřednictvím jednoho z nových parkovacích automatů nebo mobilního telefonu.

Osoby s trvalým pobytem nebo vlastnící nemovitost ve vymezené oblasti si mohou na Městském úřadu Roudnice nad Labem zakoupit parkovací známku. Její nejvýhodnější roční varianta přijde na 1 200 Kč. Nárok mají i podnikající fyzické a právnické osoby se sídlem či provozovnou v těchto místech. Poplatek je pro ně však trojnásobný.

Na základě dlouhodobých požadavků obyvatel Rvačova v ulici touto změnou od února vznikne vůbec první zóna pro rezidentní parkování. Dočasné stání bez známky tam tak již nebude možné, a to ani za jednorázový poplatek. Označená vozidla přepravující zdravotně postižené, zásobování pouze pro dobu nezbytně nutnou, vozidla IZS a další s výjimkami vyplývajícími z platných právních předpisů jsou od placení i nadále osvobozena.

0701rnlkz2

Zdroj: www.roudnicenl.cz

„Zavedení parkovací zóny na Rvačově je přímou reakcí na přání většiny tamějších obyvatel. Dlouho se nám ozývali jednotlivci a poté, co se desítky lidí na veřejném setkání vyslovily pro její zavedení, vyšli jsme jim vstříc. Je pravdou, že počet automobilů dlouhodobě stojících v roudnickém historickém centru, zejména z pohledu rezidentů, pomalu přesahuje únosnou mez. Cílem zaváděných opatření však není umrtvit dění na náměstích, právě naopak. Předpokládám, že ti, kteří dosud vozidlo odstavovali na celý den, využijí některé z forem náhradní dopravy a uvolní tak místo těm, kteří se na náměstí zastaví na pár desítek minut. Hodina by měla být zcela dostačující nejen pro návštěvu úřadu či pošty, ale třeba i nákup. Byl bych rád, kdyby možnost snadnějšího zastavení přispěla k rychlejšímu vrácení života z velkých obchodů do provozoven místních živnostníků,“ vysvětlil důvody pro změnu místostarosta Jiří Řezníček.

Parkovací známky vydává Městská policie Roudnice nad Labem, jsou nepřenosné a platí jen v oblastech, pro které byly vydány. Nezaručují také nárok na konkrétní parkovací místo v příslušné zóně/oblasti, pro kterou byla vydána.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru