Tady se starají o ty nejvážnější případy: KAPIM poskytuje pacientům s těžkou formou covid-19 špičkovou péči
Foto: Krajská zdravotní
Litoměřice

Ústí nad Labem - Průměrná doba hospitalizace pacientů s onemocněním COVID-19 na jednotce intenzivní péče Kliniky anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., (JIP KAPIM) je 13 dní. Úmrtnost pacientů s COVIDEM-19, kteří byli na JIP KAPIM hospitalizovaní, je 27 %.

Zdravotníci pracující na KAPIM se starají o pacienty, kteří trpí vážnou formou onemocnění COVID-19 a odvádějí vysoce profesionální výkony. „K nám na kliniku se dostávají skutečně pacienti, které COVID-19 postihl opravdu vážně,“ říká primář kliniky MUDr. Josef Škola, EDIC. Od září 2020 do konce ledna 2021 bylo na KAPIM hospitalizováno celkem 208 nemocných, z nichž 173 potřebovalo umělou plicní ventilaci a 56 pacientům pomohla samotná kyslíková terapie bez napojení na plicní ventilátor. Celkem 9 pacientů v nejtěžším stavu muselo být v tomto období napojeno na mimotělní krevní oběh a strávili na něm v průměru 13,6 dne.

0302kzkz1

Foto: Krajská zdravotní

„Snahou nás všech je, pokud je to jenom trochu v našich silách a možnostech, vracet i takto těžce nemocné pacienty zpět do života. Průměrná doba hospitalizace u nás na JIP je 13 dní, což je srovnatelné s jinými takto vážnými diagnózami. Pokud někdo tvrdí opak, tak znevažuje práci nás všech tady,“ přibližuje současnou realitu primář Škola.

Jeho slova potvrzují i další konkrétní údaje. Průměrných věk pacientů na KAPIM, kteří potřebují hospitalizaci, je 67 let a mortalita hospitalizovaných s vážným průběhem COVIDU-19 se nyní pohybuje na hodnotě 27%, což je v rámci velmi vážné situace, která nyní v celé České republice panuje, a to i v porovnání s dalšími obdobnými pracovišti v České republice, skóre, které si zaslouží uznání a respekt.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru