Nemocnice obnovuje PCR testování pro samoplátce
Foto: Nemocnice Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Od února 2021 Nemocnice Litoměřice, a.s. opět nabízí testování samoplátců metodou PCR. Nabídce znovuobnovení této služby pro veřejnost předcházely stavební úpravy prostor laboratoře, nákup potřebného přístrojového vybavení a několikatýdenní zkušební provoz.

Laboratoř má na zpracování vzorku a na uvolnění výsledku 24 až 48 hodin. Jakmile je výsledek hotový, obdrží testovaná osoba informační SMS. Zároveň jí je o výsledku vyhotoven mezinárodní certifikát.

Zájemci o PCR vyšetření z řad samoplátců se, stejně jako všichni testování v odběrovém centru litoměřické nemocnice, musí registrovat prostřednictvím formuláře dostupného na internetových stránkách nemocnice (www.nemocnice-lt.cz). „Skutečnost, že PCR test na přítomnost viru SARS-CoV-2 vyžadují pro svou potřebu, uvedou samoplátci již při vyplňování formuláře,“ upozornila Dagmar Filípková, vrchní sestra odběrového centra s tím, že samoplátcům je v odběrovém centru vymezen každý všední den čas od 9.30 do 10.00 hodin.

PCR test pro samoplátce je zpoplatněn částkou 1510 korun. Tu zájemci o tuto službu zaplatí před provedením výtěru na recepci nemocnice. Pacienti indikovaní praktickými lékaři, pediatry nebo KHS, tedy s vystavenou elektronickou žádankou, mají i nadále PCR test hrazený ze zdravotního pojištění. (nk)

Tisková zpráva: Naděžda Křečková, oddělení marketingu, vnitřního auditu a kvality Nemocnice Litoměřice, a. s.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru