Břízu museli kvůli vandalovi pokácet. Někdo jí nařízl po celém obvodu, mohlo dojít k neštěstí
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Vandalismus, bezohlednost a neúcta k životu. I tak by se daly shrnout důvody čtvrtečního nouzového zásahu roudnického odboru životního prostředí. Městské policii bylo nahlášeno poškození zdravé břízy za bytovým domem v Dělnické ulici. Pachatel ji ve výši hrudi nařízl hluboko po celém obvodu. Zahradnické služby Vykrut reagovaly ihned.

Nenávratně poškozený strom byl zajištěn a během dopoledne skácen. Prohlídka řezu potvrdila, že střed kmenu držel jen velmi malou částí dřevní hmoty a strom tak byl možná až několik týdnů skutečnou hrozbou pro své okolí. Městský úřad bude případ dále řešit trestním oznámením.

 0803vandalkz2

Zdroj: www.roudnicenl.cz

Podívejte se na místo činu i prostřednictvím reportáže roudnické televize.

Pokud máte jakékoliv připomínky či žádosti na úpravu městské zeleně, neváhejte nás kontaktovat. Podobné zásahy, zvlášť v těsném sousedství domu a houpaček pro děti, nemohou být řešením. Činem se vandal dopustil nejen poškození samotného stromu, ale bezprostředně ohrozil zdraví a majetek všech v jeho okolí.

 0803vandalkz3

Zdroj: www.roudnicenl.cz

Odbor životního prostředí pravidelně monitoruje veškerou zeleň na území Roudnice nad Labem. I přesto nám hlášení podobných událostí pomůže předcházet nejhoršímu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru