Tramín už zase pluje! Přívoz přes řeku Labe je opět v provozu
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosicko - Řeka Labe má v našem blízkém okolí dva přívozy. První se nachází přímo u sportovní haly v Lovosicích. Tento přívoz spojuje město Lovosice s obcí Píšťany, která leží na druhém břehu řeky Labe.

Přívoz můžete využít jako přepravu k Píšťanskému jezeru dřívější zaplavené pískovny. Jeho vodní plocha je o rozloze asi 90 ha a nalézá se pod vrchem Radobýl mezi obcemi Velké Žernoseky, Píšťany a Žalhostice na pravém břehu řeky Labe.

V letních měsících je tato vodní plocha využívána jako koupaliště, nebo pro vodní sporty jako je plachtění na lodi, nebo rybaření. Z této strany jezera je písková pláž a loděnice a restaurací s krásným rozhledem na vodní hladinu a okolí.

Lovosická přívozní loď se jmenuje Tramín a má kapacitu 12 lidí. Nejbližší další přívoz spojuje obce Malé a Velké Žernoseky. Vedle přístaviště je Hospoda U Přívozu, kde se turisté mohou občerstvit. K tomuto přívozu vede z Lovosic asi 2,5 km dlouhá cyklostezka, kterou mohou využít nejen cyklisté, ale i chodci, inlajnoví bruslaři či maminky s kočárky. Tato cyklostezka spojuje přívoz v Malých Žernosekách s lovosickým lesoparkem Osmička. Zdejší loď se jmenuje Ludmila.

Provoz: pondělí - neděle od 8.00 do 20.00 v půlhodinových intervalech, v případě potřeby stále

Ceník jízdného:

  • Děti do 6 let - zdarma
  • Děti od 6 let do 15 let - 15 Kč
  • Senioři - 15 Kč
  • Dospělí - 25 Kč
  • Kolo, kočárek a pes s košíkem – 5 Kč
  • ZTP – 5 Kč

Vedoucí přívozu: Svoboda Stanislav tel. 602 187 058
Převozník: Walter Vlastimil tel. 722 295 599

Pokyny přepravy: Cestující je povinen dbát pokynů převozníka, na lodi je zakázáno konzumovat alkohol.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru