Litoměřice hyzdí dvě nové černé skládky, město pracuje na jejich odstranění
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Dvě nové černé skládky se objevily v Litoměřicích. Město nyní intenzivně pracuje na jejich odstranění. Obě pravděpodobně založili lidé bez domova.

První z nich se nachází pod Domovem U Trati, poblíž kolejí. Jelikož se v tomto případě jedná o pozemek města, pracovníci odboru životního prostředí chystají likvidaci. „Původce této skládky známe. Domluvili jsme se s pracovníky sociálního odboru městského úřadu, že na místo přivezou Technické služby města kontejner a pravděpodobní viníci místo uklidí,“ říká Kristýna Slabochová, referentka odboru životního prostředí městského úřadu.

V druhém případě jde o černou skládku za Albertem. Město jedná s Galerií Na Soutoku i s dalšími vlastníky pozemků. Některé věci zde bezdomovci vzali ze špatně zajištěného skladu na zpětný odběr elektroodpadu a v přírodě se tak nyní povaluje pračka či televizor. „V tomto případě bude cesta k odstranění složitější, ale věříme, že se s vlastníky pozemků domluvíme,“ přeje si Kristýna Slabochová.

0705skladkakz1

Zdroj: www.litomerice.cz

V posledních letech se na území města jedná o výjimečné události. Velké černé skládky se tolik neobjevují. Jde spíše o nepořádek drobnějšího charakteru, kdy lidé nechají na trávě například obaly od svačiny apod. Více odbor životního prostředí nyní zaměstnává nelegálně odložený odpad u popelnic. Pokud o nějaké černé skládce víte, informujte Kristýnu Slabochovou na telefonním čísle 416 916 175.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru