Na zřícenině Windsor se začaly hromadit odpadky. Oblíbené výletní místo uklidili zaměstnanci McDonald’s
Zřícenina bývalého mlýna Windsor u Siřejovic. Zdroj: www.kudyznudy.cz
Litoměřice

Siřejovice - Zřícenina Windsor v Ústeckém kraji je oblíbeným výletním cílem. Poslední dobou se ale začaly množit stížnosti na množství odpadků, které obklopují nejen příchodovou cestu, ale jsou i na místě samotném.

Na tento fakt upozornila i na sociálních sítích společnosti McDonald’s, jejíž restaurace se nachází nedaleko, jedna ze zákaznic. Huyen Haasová, provozovatelka této pobočky restauračního řetězce, vzala vše do svých rukou a ve spolupráci se zaměstnanci a dalšími dobrovolníky oblíbené výletní místo uklidila.

Windsor je zřícenina nacházející se u obce Siřejovice nedaleko Lovosic. Původně se jednalo o větrný mlýn, který byl postaven na přelomu 18. a 19. století, později byl novými majiteli přestavěn na novogotický lovecký zámeček v anglickém stylu, odtud pochází i jeho název. Dnes se jedná o zříceninu, která je oblíbeným cílem turistů i rodin s dětmi. Zážitek z přírody ovšem poslední dobou kazily odpadky, které se nacházely podél přístupové cesty i na zřícenině samotné.

„Není mi lhostejné, jak vypadá naše okolí a už vůbec ne, v jakém stavu je naše oblíbené výletní místo. Samozřejmě mě mrzelo, že se něco takového děje, ale jsem ráda, že jsme hlášku o nepořádku dostali. Ještě radši jsem za reakci mých kolegů na výzvu o pomoc a za jejich nasazení při úklidu. Jsem na ně hrdá a patří jim veliký dík,“ říká Huyen Haasová, provozovatelka zdejší restaurace společnosti McDonald’s.

Zmíněnou hlášku, spolu s ilustračními fotografiemi přímo z místa, sdílela na sociálních sítí společnosti jedna ze zákaznic. Reakce byla rychlá a úklidová akce se rozjela už po pár dnech. Kromě franšízantky Huyen se jí zúčastnilo 20 jejích zaměstnanců a 6 dobrovolníků, společnými silami za pár hodin sesbírali 15 pytlů odpadků ze zříceniny Windsor a jejího okolí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru