Na severu Čech mohlo dojít k dalšímu železničnímu neštěstí! Rychlík projel návěstidlo zakazující jízdu
ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Žatec – Bylo krátce před 6 hodinou ráno, když rychlík jedoucí z Mostu do Plzně nerespektoval značení a projel návěstidlo zakazující jízdu. Jednalo se o vlak společnosti GW Train Regio.

„Trať v 5:56 projel rychlík přes odjezdové návěstidlo zakazující jízdu ve směru na Podbořany. Vše se obešlo bez následků. Po dobu vyšetřování byl provoz zastavený, obnoven byl v 7:45,“ řekl Dušan Gavenda, mluvčí Správy železnic.

Událost se, podle něj, obešla bez zranění. Nedošlo k žádnému poškození trati ani vlaku. „Na místě nevznikla žádná škoda,“ sdělil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Proč strojvedoucí návěst projel a nezastavil, to nadále vyšetřuje dopravce.

Návěstidlo zakazující jízdu projel také včera strojvedoucí expresu z Mnichova úsek u Milavčí na Domažlicku. V obci Milavče mezi stanicemi Domažlice a Blížejov se poté srazil s osobním vlakem. Následky srážky jsou tragické. Na místě zemřeli tři lidé. Desítky dalších lidí se zranily, někteří těžce. Škody přesáhnou 100 milionů korun.

0508domazlice

Srážka dvou vlaků na Domažlicku. Foto: Drážní inspekce

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru