Velký zvrat v počasí? Rýsuje se dlouhá a úmorná vlna veder!
Čeká nás typické letní počasí. Foto: Oldřich Hájek
Litoměřice

Litoměřicko - Spalující, vyčerpávající, zejména v noci na nervy jdoucí... Taková bývají horka v srdci Evropy. Doposud léto 2021 obyvatele České republiky šetřilo, avšak přibývá indicií, že srpnu se zachtělo Českou republiku potrápit, respektive rozpálit.

A to doslova. Nedojde-li brzy k radikálnější změně v rozmístění tlakových polí nad starým kontinentem a v jeho okolí, tak zakrátko Čechy, Moravu a Slezsko sevřou tropy. A jen tak neodejdou.

10. srpna: Veskrze polojasno, po obědě hlavně v Krušných horách nepřekvapí přeháňky. Maxima okolo 22 až 26 °C, minima kolem 16 až 12 °C.

11. srpna: Většinou polojasno až oblačno, přeháňky tentokrát překvapí. Po západu slunce mraků hodně ubude. Maxima okolo 22 až 26 °C, minima kolem 15 až 11 °C.

12. srpna: Beze srážek, od cca 11:00 do cca 16:00 více oblačnosti, jinak méně, resp. vůbec žádná. Maxima okolo 23 až 27 °C, minima kolem 15 až 11 °C.

Pátkem třináctého to začne: Symbolicky v tento den nejspíše odstartují tropická vedra. Nejvyšší odpolední teploty budou, dle nejnovějších dat, vypadat následovně:

Okolo 26 až 30 °C v pátek. Okolo 28 až 32 °C v sobotu. Okolo 29 až 33 °C v neděli. Okolo 28 až 32 °C v pondělí. Okolo 29 až 33 °C v úterý. Okolo 28 až 32 °C ve středu. Okolo 28 až 32 °C ve čtvrtek. Mluvíme o Karlovarském a Ústeckém kraji, na jihu Moravy by měly dosahovat hodnot až okolo 38 °C, na Slovensku až okolo 41 °C a v Maďarsku až okolo 44 °C. Realita pravděpodobně bude jiná. Otázkou však je, zdali lepší (chladnější), nebo ještě horší (teplejší). Každopádně se zdá, že je před námi vrchol letošního léta...

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru