Trysky mlžného stožáru v Litoměřicích ničí tvrdá voda
Foto: Radim Tuček
Litoměřice

Litoměřice - Jemné trysky mlžného stožáru v ulici Na Valech poblíž Tržnice Felixe Holzmanna ničí tvrdá voda. Některé jsou ucpané a voda není rozprašována všemi směry tak, jak by měla a jak by si lidé hledající v letních dnech osvěžení přáli. Úpravna vody i filtrace v systému jsou v provozu, ale zařízení nechrání dostatečně.

„Problém budeme řešit instalací změkčovače vody,“ vysvětlil Pavel Gryndler, vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu.

Na rozprašování ze stožáru není z hygienických důvodů možné použít dešťovou vodu, neboť ta musí být zcela čistá. Mlžný stožár se v tomto místě velice osvědčil. Je na nejprašnějším místě v Litoměřicích a vzduchu v lokalitě výrazně pomohl. Lidé se pod ním v parných dnech i osvěžují, ale k tomuto účelu primárně určen není.

Město zvažuje instalaci dalšího mlžného stožáru na některém z frekventovaných míst. Kdy a kde se tak stane, ještě není rozhodnuto.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru