REPORTÁŽ: Otočka v kabině a je jasno! Poutání má smysl i v těžkém náklaďáku
Unikátní simulátor převrácení nákladního automobilu. Foto: Oldřich Hájek
Litoměřice

Ústí nad Labem – Stojíme na poslední čerpací stanici u dálnice D8 ve směru na Německo, nedaleko Ústí nad Labem. Policisté zde z dálnice svádějí do prostoru parkoviště vytipované nákladní vozy. Koná se tu dopravně preventivní akce Den pro kamiony. V regionu má už tradici, jde o 11. ročník.

Akce je výjimečná v tom, že nejde jen o udělování pokut. Kontrolovaní řidiči si mohou projít vzdělávací kolečko.

Poslechněte si naši reportáž

Na stanovišti záchranky si vyzkoušejí resuscitaci, policisté jim nasadí brýle simulující opilost, otestují sílu nárazu na simulátoru. A potom je zde část asi nejzajímavější: otočná kabina kamionu, ve které si lze vyzkoušet převrácení nákladního auta. V Evropě jsou takové simulátory pouhé dva a tento je zapůjčený z Německa, konkrétně od DVR – German Road Safety Council.

Fotogalerie

Po několika otočkách už musí být každému jasné, proč je tak důležité poutání a neumísťování předmětů na čelní sklo. Užitečné je ale i zopakování si základů první pomoci.

Akci pořádalo Krajské ředitelství Policie České republiky Ústeckého kraje, dálniční oddělení Řehlovice, ve spolupráci s Odborem dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Ústeckého kraje. Kromě dopravních expertů se akce účastnili také dopravní policisté z oddělení v Drážďanech.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru