Obchodní inspekce: Hlídat bezinfekčnost hostů v restauracích není diskriminace
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Ústecký kraj - V reakci na výzvy některých politických hnutí a podnikatelů, kteří žádají ČOI o „pomoc“ či „ochranu před kontrolami“ v souvislosti s opatřeními Ministerstva zdravotnictví, přináší Česká obchodní inspekce vyjádření (ČOI).

"Pokud provozovatel restaurace plní povinnost, která vyplývá z mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví, nedopouští se diskriminace spotřebitele," vysvětluje mluvčí inspekce Jiří Fröhlich. Žádný postih ze strany ČOI mu za toto jednání nehrozí.

"Stejně tak se nedopouští diskriminace ani pracovníci hygienických stanic, kteří dodržování těchto povinností kontrolují," sdělil tiskový mluvčí inspektorů.

Od 1. listopadu se změnila opatření, které nově ukládá povinnost provozovatelům služeb kontrolovat, zda jejich zákazníci splňují podmínku O-T-N, tedy očkování, negativní test nebo prodělanou nemoc v posledních 180 dnech.

Nejsnazší způsob kontroly O-T-N je mobilní aplikace čTečka. Tato aplikace umí kontrolovat QR kódy v aplikaci Tečka, vytištěné na papírových certifikátech nebo v PDF certifikátech zobrazených na obrazovce. Nevyžaduje připojení k internetu a funguje na většině chytrých telefonů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru