Meteorologové varují před silnými bouřkami, mají zasáhnout severozápad Čech
ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Ústecký kraj - Blížící se zvlněná studená fronta přinese do Česka opět silné a velmi silné bouřky. Odpoledne od 16 hodin očekávají meteorologové výskyt silných bouřek především na severozápadě Čech, od 20 hodin se pak mohou vyskytnout velmi silné bouřky přibližně v jižní polovině Čech doprovázené velkými kroupami, nárazy větru a posléze i přívalovými srážkami. Informuje o tom na svém facebookovém profilu Český hydrometeorologický ústav.

Zejména přívalové srážky se mohou vyskytovat i ve druhé půlce noci, kdy nelze vyloučit SPA (stupeň povodňové aktivity) na menších tocích. "První spíše izolované bouřky se budou odpoledne vytvářet v Karlovarském a Ústeckém kraji nejčastěji v okolí Krušných hor. Zde bude riziko především velkých krup a také nárazů větru," varuje ČHMÚ.

Večer se v Bavorsku bude pravděpodobně vytvářet bouřkový systém, který bude postupovat k východu postupně až severovýchodu a ovlivní počasí především v jižní polovině Čech. Na tomto systému se mohou vyskytnout poměrně velké kroupy, silné nárazy větru až 90 km/h a také přívalové srážky (až kolem 50 mm), které mohou přetrvávat postupně ve formě vydatného deště až do úterních ranních hodin.

I další dny mají být ve znamení výstrah na bouřky, protože zvlněné frontální rozhraní se bude nad českým územím udržovat po celý pracovní týden.

2706bourky

Foto zdroj: FCB Český hydrometeorologický ústav

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru