FOTO AKTUÁLNĚ: Létající trampolíny, zatopené silnice. Krajem přešla bouře, míří sem další
Foto: HZS Ústeckého kraje
Litoměřice

Ústecký kraj - Přesně podle varování meteorologů přišla nad území Ústeckého kraje letní bouře. Páchala škody.

Od 17:30 do 19:00 vyjely hasičské jednotky kvůli bouřce, která se přehnala přes Ústecký kraj, k 33 událostem. Nejvíce na Teplicku - 22 událostí. Ostatní okresy maximálně po třech událostech. Nejčastěji hasiči odstraňovali spadlé stromy z komunikací - 16 zásahů.

Ve 14 případech čerpali vodu. Nejčastěji ze sklepů a zatopených částí vozovek, v několika případech z přízemí objektů. V Klapém uletěl párty stan. V Hudcově vítr opřel trampolínu o dům.

Podle meteorologů postupují k našemu území další silné bouřky. Očekává se jejich výskyt s přívalovými srážkami kolem 30 mm, nárazy větru kolem 70 km/h a kroupami. Na menších tocích může ojediněle dojít k překročení 1. stupně povodňové aktivity.

Foto

edeniky 3533

edeniky 3535

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru