Policisté na severu Čech rozjeli s německými kolegy pátrací akci. Naštěstí jen cvičně
Foto: Policie ČR
Litoměřice

Telnice - Dne 23. června 2022 se uskutečnilo plánované společné cvičení partnerských jednotek - Pořádkové jednotky FEP Dresden a Speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje a dalších složek IZS ve ztíženém terénu v okolí obce Telnice.

Cvičení uskutečněné v rámci přeshraniční spolupráce mělo za cíl především ověřit funkčnost a harmonizaci komunikačních kanálů mezi státy a koordinaci sil a prostředků v reálné situaci, poukázat na správnost taktiky a koordinaci sil a prostředků v terénu i efektivitu plnění služebních úkolů.

2806pcrkz1

Foto: Policie ČR

"Setkání proběhlo v kolegiu pracovní skupiny pořádkových jednotek obou států. Dále se za českou stranu účastnil tým složený z policistů a pracovníků Letecké služby ČR, oddělení služební hipologie Krajského ředitelství policie Praha a Liberec, oddělení služební kynologie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje a tým SPJ Praha se štábním vozidlem.

2806pcrkz2

Foto: Policie ČR

"Dalšími složkami, které významnou měrou přispěly ke zdárnému průběhu výcviku, byla Horská záchranná služba s lezci a pátracími psy, Vodní záchranná služba a kolektiv dobrovolných hasičů obce Telnice," uvedl policejní mluvčí Kamil Marek.

2806pcrkz4

Foto: Policie ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru