Nad Hřenskem opět létaly vrtulníky, hasiči z jiných krajů postupně balí a odjíždějí
Foto zdroj: HZS Ústeckého kraje
Litoměřice

Hřensko - Situace na místě byla, podle hasičů, v noci klidná. Drony našly několik drobných ohnisek v okolí Pravčické brány a Bouřňáku, která hasiči zlikvidovali. Odřady z jiných krajů postupně balí a odjíždějí. Na místě zůstávají odřady z Prahy, Liberce a Moravskoslezský kraj. V zásahu je přibližně 120 hasičů. Informovali ráno hasiči na svém facebookovém profilu.

Včera hasiči předali do správy NP větší část území, které bylo součástí zásahové zóny. "Už před pár dny jsme kompletně dočistili od ohnisek a předali sektor č. 4, nyní se nám to samé podařilo i se sektorem č. 3. Ze sektoru č. 1 jsme dnes předali prostor nad Hřenskem, ze sektoru č. 2 je to území od České silnice až po lokalitu kolem Větrovce," napsali včera hasiči.

Díky velkému nasazení všech hasičů v terénu a využití letecké techniky se jim podařilo významně snížit plochu, na které zasahují. Jednotky se včera pohybovaly na území o rozloze asi 50 hektarů, celková plocha vymezených sektorů, které ještě nejsou předány NP je asi 785 hektarů.

Ve vzduchu včera létalo pět vrtulníků, z toho čtyři prováděly hasební práce. Zaměřily se na lokality: sever od Pravčické brány, Stříbrné stěny, Borový a Mezní důl, západ od Bouřňáku. "Území stále připravujeme tak, aby měly národním parkem nasmlouvané dobrovolné jednotky připravené v terénu mobilní čerpadla, hadicové vedení i nádrže s vodou," uvedli včera hasiči.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru