AKTUÁLNĚ: Hasiči hlásí likvidaci požáru ve Hřensku! Na požářišti se jich vystřídalo přes šest tisíc
Foto zdroj: HZS Ústeckého kraje
Litoměřice

Hřensko - Dnes v 15 hodin by předáním celého území zásahu měla být ohlášena likvidace požáru. Koordinaci další činnosti přebírá štáb HZS Ústeckého kraje. Bude s Národním parkem koordinovat činnost dohledů dobrovolných jednotek a Národního parku. Informují na svém facebookovém profilu aktuálně hasiči z Ústeckého kraje.

"Dohlídky bude vykonávat 72 dobrovolných hasičů s 35 kusy techniky, celkem 22 dobrovolných jednotek. Na místě bude operovat celkem 6 profesionálních jednotek, 3 z HZS ÚK a 3 ze školících zařízení HZS. Celkem se jedná o 40 profesionálních hasičů. Po celou dobu zásahu se na požářišti vystřídalo více než 6000 hasičů s 400 kusy techniky. Masivní nasazení vrtulníků dnes končí," píší hasiči.

Vrtulníky budou povolávány podle potřeby standardní cestou. Technika odřadů by měla opustit prostor nejpozději do sobotního rána. Tak, aby se mohli obyvatelé evakuovaných obcí vrátit do svých domovů. Štáb velitele zásahu se přesouvá do objektu národního parku v Mezní louce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru