Město optimalizuje rozmístění kontejnerů na tříděný odpad, přibývá podzemních
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - V pořadí již čtrnácté podzemní kontejnerové stání přibylo v Nerudově ulici, poblíž křižovatky s ulicemi Husova a Wolkerova. Čtyři nádoby na separovaný odpad jsou v provozu od 20. října.

„Pokud se podaří najít vhodné místo a vyřešit vedení inženýrských sítí tak, jako se to podařilo v ulicích Nerudova a Nezvalova, hodlá město Litoměřice rozšiřovat síť podzemních kontejnerů i s nádobami na kovy. V tomto trendu chceme pokračovat i na dalších nových stáních,“ informovala Veronika Kleverová, referentka odpadového hospodářství na odboru životního prostředí městského úřadu. „V příštím roce bychom rádi přidali další podzemní kontejnery do ulic Liškova a Jiřího z Poděbrad či jejich blízkého okolí. Záleží na dostatečném prostoru a technických podmínkách v daných lokalitách,“ vysvětlila Veronika Kleverová.

Podzemní kontejnerové stání na tříděný odpad (papír, plast, sklo, kovy) má vzniknout i na Mírovém náměstí, kde po něm už delší dobu občané města volají. Zde se ovšem vzhledem k historické hodnotě místa musí postupovat velice citlivě. „Máme již domluvenou spolupráci z geofyziky z Karlovy univerzity, s jejichž pomocí provedeme odborný nedestruktivní geofyzikální průzkum, který je naplánován na 7. prosince. Tato metoda nám pomůže s vytipováním nejvhodnějšího místa tak, aby bylo minimalizováno riziko poškození případných podzemních chodeb a archeologicky významných objektů,“ ubezpečil Pavel Gryndler, vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu.

Koncem tohoto roku a v průběhu příštího je po městě v plánu také rozmístění polopodzemních kontejnerů na bioodpad. Ty budou oproti podzemním nádobám na separovaný odpad obsahově pětinové. „Chceme jich rozmístit zhruba třicet, abychom umožnili i lidem ze sídlišť pohodlně třídit bioodpad, který teď bohužel často končí nevytříděný v kontejnerech na komunální odpad. V tuto chvíli již máme vytipovaných deset míst vhodných pro jejich umístění. Určili jsme je i na základě poptávky občanů, kteří svůj zájem vyjadřovali v dotazníku na webu města. S první instalací kontejnerů bychom měli začínat v ulicích Marie Majerové a Alfonse Muchy,“ upřesnila Veronika Kleverová.

Město tak pokračuje v optimalizaci kontejnerových stání. Například instalací podzemních nádob do ulice Nezvalova bylo možné přesunout stávající nadzemní kontejnery na tříděný odpad do ulice Revoluční a dále tak podpořit separaci odpadů odnětím některých kontejnerů na komunální odpad. Podobně tomu bude i v případě podzemního stání v ulici Nerudova, odkud budou v průběhu listopadu kontejnery na separovaný odpad přesunuty z křižovatky s ulicemi Sokolovská a Osvobození do ulice Alfonse Muchy, kde opět nahradí některé z nádob na komunální odpad. Dále město vyhovělo přání občanů z ulice Nádražní a nechalo umístit tři kontejnery na separovaný odpad do sousední ulice Marie Pomocné.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru